Adiyaman’da Mevlid-i Nebi Haftası Dolayısıyla Vatandaşlara...

Adiyaman'da Mevlid-i Nebi Haftası Dolayısıyla Vatandaşlara Pilav Dağıtıldı

mevlid-i nebi haftası dolayısıyla vatandaşlara pilav dağıtıldı

28 Eylül 2023 - 09:00

Yenipınar Camii avlusunda hayırsever vatandaşların katkısıyla hazırlanan pilav, öğle namazı sonrası ayranla birlikte vatandaşlara ikram edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, Mevlid-i Nebi Haftası'nın yıllardır çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydetti.

"Mevlid-i Nebi Haftası'nda.çeşitli etkinlikler yapıyoruz"

Haliloğlu yaptığı açıklamada, "Mevlid-i Nebi Haftası, Camiler ve Din Gönüllüleri Haftası 80'lı yıllardan bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ihdas edilmiş ve bu iki hafta birleştirildiğinden birlikte idrak ediyoruz. Mevlid-i Nebi Haftası'nın amacı, sevgili Peygamberimizin insanlığa getirdiği evrensel mesajı kadın erkek, genç, ihtiyar her meslek ve meşrepten insana duyurabilmek için çeşitli vesileleri kullanıyoruz. Konferanslar, seminerler, vaazlar, sohbetler yanında bu tür etkinlikler yapıyoruz." dedi.

Böylece kardeşliğimizi, sevgimizi, dayanışmamızı gösteriyoruz"

Haliloğlu bu haftaların kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunarak, "Bugün camimizde okunan üç yüze yakın hatmin duasını yaptık. Bütün geçmişlerimizin, cami cemaatimizin, din görevlilerimizden ahirete göçmüş olanlarımıza hediye ettik. Namaz sonrasında cemaatimiz hazırlanan pilavı ikram ettik. Böylece kardeşliğimizi, sevgimizi, dayanışmamızı gösteriyoruz. Bize bu konuda destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyor vefat eden din görevlilerimize ve cemaatimizden olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.