Agri’da Ağrı’da "hz.peygamber Ve Gençlik" Konulu...

Agri'da Ağrı'da "hz.peygamber Ve Gençlik" Konulu Panel

ağrı'da "hz.peygamber ve gençlik" konulu panel

01 Aralık 2018 - 09:15

AĞRI’DA “HZ.PEYGAMBER VE GENÇLİK”KONULU PANEL

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Ağrı İl Müftülüğü ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ortaklaşa “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu panel düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk KAYA, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adem YERİNDE, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Casim AVCI, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fuat KARABULUT, müftü yardımcıları, şube müdürleri, üniversite akademik idari personelleri, imam-hatipler, müezzin kayyımlar, kuran kursu öğreticileri, İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri ve davetliler katıldı.

Panelin moderatörlüğünü yapan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU: “Hz. Peygamber ve Gençlik” paneline Hz Muhammed Mustafa (S.A.V) olmadan dinin anlaşılması mümkün olmadığını, onu devre dışı bırakmak, onun sünnetini ötelemek, onu hafife alacak fiil ve söylemlerden şiddetle kaçınmamız gerektiğini belirterek “kim Resule itaat ederse Allah’a itaat etmiş gibi olur” dedi. Eğer Allah’ın sevgisine erişmek ve rızasını kazanmayı arzu ediyorsak bunun yolunun da yine Hz. Muhammed         (sav)‘e tabi olmaktan geçtiğini, Kuran-ı Kerim de Hz Peygamberin birçok konuda ( Helal ve Haram) hüküm koyma yetkisinin olduğunu örneklerle ifade ettikten sonra, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Prof.Dr. Adem YERİNDE: “Hz Peygamberin Gençliği” konusuna değindi.

Prof. Dr. Casim AVCI: “Hz. Peygamberin Gençlere Yönelik Eğitimi” konusuna değindi.

Dr. Öğretim Üyesi Fuat KARABULUT: “Hz Peygamber ve Gençlerin Kişilik İnşası”  konusuna değindi.

Konuşmaların ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Dekanı Prof. Dr.Adem YERİNDE, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Casim AVCI, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fuat KARABULUT’a panele başkanlık eden Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU tarafından hazırlanan plaket takdimi ile son buldu.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri