Van’de Onlar çağlara Yön Verdiler

Van'de Onlar çağlara Yön Verdiler

onlar çağlara yön verdiler

01 Aralık 2018 - 00:55

21.11.2018 tarihinde DoubleTree by Hilton Hotel Van’da Van Müftülüğümüzün Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla hazırlanan programına il protokolü, vatandaşlar, din görevlileri ve gençler tarafından yoğun bir ilgi gösterildi. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile açıldı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızın Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Van Müftüsü Nimetullah ARVAS tarafından açılış konuşması yapıldı. İl Müftümüz ARVAS, açılış konuşmasında; Peygamber Efendimizin gençliğe verdiği önem ve gençlerin o dönemde kurmuş olduğu medeniyet üzerinde durdu. Bu mukaddes medeniyetin Zeyd Bin Harise, Musa’b Bin U’meyr, Muâz Bin Cebel, Usame Bin Zeyd, Hz. Ali, Hz. Cafer ve Hz. Ömer ile yükseldiğini belirtti. Bugün İslam dünyasının ilmi ve kültürel açıdan dünyaya yön veren medeniyetler kurmasının temel nedeni geçmişimizdeki gençlerin yapmış oldukları fedakârlıklardan kaynaklandığını belirtti. Gençlere de dikkat çekerekten kendilerini tanımalarını, bugünümüzün gençlerinin her birinin aslında Muâz’ı, Musa’b’ı, Zeydi, Usame’yi temsil ettiklerini ve bunun farkında olmaları gerektiğini söyledi. Programa teşriflerinden dolayı davetlilere teşekkür ederek konuşmalarını bitirdiler. Konferanslarını vermek üzere Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLU kürsüye geldiler. HACIMÜFTÜOĞLU, insanın yaratılışından bahsederek yaratılışta insanların eşit olduklarını ancak üstünlüklerinin inançlarına, takvalarına bağlı olduğunu belirtti. HACIMÜFTÜOĞLU, konuşmasında özelikle Hz. Peygamber’in gençlere etki ettiği, ilk inananların ve ilk onun etrafında toplananların daha çok gençler ve mazlum insanlar olduğundan bahsetti. Mazlumlarda da daha çok kadınlar ve çocuklar olduğunu beyan ettiler. Efendimize inanan gençlerin omuzlarının üstünde İslam’ın yükseldiğinden bahsettiler. Hazreti Peygamber’in gençlerle birlikte hareket ettiğini, gençlere önem verdiğini ve onlara güvendiğini Rasûlullah hayatayken uygulamalarıyla göstermiştir: Küçük yaştayken Musa’b’ı Medine'ye İslam’ı öğretmek ve kendisini temsil eden kişi olarak göndermesi, Ca’fer’in on yedi yaşındayken Habeşistan Kralı Necaşi’nin huzurunda Mekke’den gelen heyete karşı Hz. Muhammed ve İslam’ı savunması, Muâz’ı Yemen’e Vali olarak tayin etmesi ve vefatından az önce Usame Bin Zeyd gibi bir genci büyük ve tecrübeli sahabelerin başına ordu komutanı olarak atamasından örnekler verdi. Yine gençlerin içerisindeki bayanlardan Fatıma, Zeynep ve Hz. Aişe’den örnekler sundu. Bu genç sahabelerin gayretleri sonucunda İslam medeniyetinin dünyaya yön vermesinden özelikle de Endülüs Emevi Devleti’nin ilmi açıdan göstermiş olduğu başarılardan, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihe yön vermesinden örnekler sundu. Bugünkü gençliğin de geçmişteki örneklerine bakarak sorumluklarının farkına varması gerektiğinden bahsederek özelde İslam dünyasının genelde dünyanın içinde bulunduğu sıkıntıların Lübnan asıllı Hristiyan bir şairin Hz. Muhammed’i anlatan şiirinde onu gerçekten tanıyamayışımızdan kaynaklandığını belirleterek konuşmalarını bitirdiler. Program sonunda Van Müftüsü Nimetullah ARVAS tarafından Prof. Dr. Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLU’na tablo takdimi yapıldı. Davetliler programdan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek programdan ayrıldılar.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret