Van’da şehit Yakınının Kur’an-ı Kerim’i öğrenme Azmi

Van'da şehit Yakınının Kur’an-ı Kerim'i öğrenme Azmi

şehit yakınının kur’an-ı kerim'i öğrenme azmi

29 Şubat 2024 - 00:55

Van İl Müftülüğünde şehit yakını kadrosunda çalışan Sabah Saritaş, 6 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim-i hatmederek, İl Müftülüğü tarafından kendisine ve aynı birimde görev yapan, ona Kur’an-ı Kerim-i öğreten Yılmaz Ergün, teşekkür belgesi ile ödüllendirildiler.

Saritaş ve Ergün teşekkür belgelerini çeşitli programlar için Van’da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sadide Akbulut’tan aldılar. Akbulut belge takdiminde, kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim-i öğrenen Sarıtaş ve öğreten Ergün’e teşekkür ederek, “Diyanet camiamıza katılan yeni arkadaşlarımıza inşallah güzel bir örnek teşkil edecektir.” dedi.

Sabah Saritaş, “Ben 6 ay önce Şehit yakını kadrosunda Van İl Müftülüğünde göreve başladım. İş yerinde beraber çalıştığım mesai arkadaşım Yılmaz Ergün’ün boş zamanlarında ve mesai saatleri dışında Kur’an-ı Kerim okuduğunu gördüm. Ona keşke bende sizin gibi Kur’an-ı Kerim okuyabilseydim deyince, Yılmaz Hocam, Neden olmasın: Yeter ki, sen isteyip azim gösterirsen sende benim gibi Kur’an-ı Kerim’i okuyabilirsin. Görevimizi aksatmadan boş zamanlarımızda ve mesai saatleri dışında sana Kur’an-ı Kerim-i öğretebilirim deyince. O an ben çok sevinmiştim. Daha sonra Yılmaz hocadan Kur’an-ı Kerimi Elif Ba’dan başlayarak öğrenmeye başladım. 6 ay gibi bir sürede Kur’an-ı Kerim’i hatmettim. Bu sevincimi amirlerim ve arkadaşlarımla paylaştım. İl Müftüm Dr. Mehmet Sırrı Şık, bu azmimden dolayı beni tebrik ederek teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Bu teşekkür belgemi kurumumuzu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sadide Akbulut hocamdan almak da ayrıca benim için bir onurdur. Önümüzdeki Ramazan ayında bende şehit olan kardeşim ve bütün şehitler için hatim okuyacağım. Diyanet camiasında Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri eksik olan kardeşlerime büyük bir fırsat vardır. Çünkü beraber mesai yaptığımız arkadaşlarımızın çoğunun geçmişinde ya imam, ya müezzin ya da Kur’an kurs hocalığı vardır. Onlardan rahatlıkla Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenebiliriz.” Dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri