Van’da ırmaklı: Bir Insanın Ihtiyacını Gidermek, öğütten...

Van'da ırmaklı: Bir Insanın Ihtiyacını Gidermek, öğütten Daha üstündür

ırmaklı: bir insanın ihtiyacını gidermek, öğütten daha üstündür

23 Şubat 2024 - 00:55

Van İl Müftülüğü Zekat Bürosu'nun açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, "Muhtaç bir insanın ihtiyacını karşılamak, ihtiyacını samimiyetle temin etmek, sıkıntısını gidermek, bir yıllık öğütten daha üstündür." dedi.

Zekat İyilik Buluşmaları" çerçevesinde Van’da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, din görevlileri ile bir araya geldi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın açılış konuşması ile başladı.

Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Mustafa Irmaklı, "Diyanet mensubu olarak misyonumuz ve vizyonumuz farklı olmalıdır. Vizyonumuz, İslam dini ile ilgili her konuda güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurum olmaktır. Bizler kendimize şu soruyu sormalıyız. Nasıl tanıyoruz? ve Nasıl tanınıyoruz? Bir insanı tanımak için onun hayatına veya dış fiziğine bakarak tanımamız mümkün değildir. Gerçekten o insanı tanımak istiyorsak onun derdi ile dertlenerek tanıyabiliriz. Dünyada dertsiz insan olmayacağına göre, o zaman her insanı tanıma fırsatımız vardır. Bizim derdimiz insanımızı cennetin yoluna doğru yönlendirmektir." dedi.

Irmaklı, "Değerli arkadaşlar; tarihe baktığımız zaman Mekke’nin çölünde cahiliye bir toplum 20 yılda en mükemmel bir toplum haline nasıl geldi. Bir zamanlar adı sanı duyulmayan Mekke-Medine daha sonra dünyanın merkezi konumuna gelmiştir. Çünkü Peygamber (sav) insanların derdiyle dertlenmiş ve insana bu şekilde hak yola getirmiştir. Muhtaç bir insanın ihtiyacını karşılamak, ihtiyacını samimiyetle temin etmek, sıkıntısını gidermek, bir yıllık öğütten daha üstündür. Bu sebeple görevimiz, insanlarımıza samimiyetle yaklaşarak, bazen bir çayını bazen de muhabbetine katılarak o insanı kazanabiliriz. Bizler başkalarının yanlışlarını hatalarını eleştireceğimize kendi hatalarımızı ve yanlışlarımızı görüp düzeltmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Strateji Başkanı Irmaklı, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler ve Zekat Koordinatörlerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Sonrasında Irmaklı, Van İl Müftülüğü Zekat Bürosu, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın ve Gençlik Kolları bürolarını hizmete açtı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri