Van’da "kadir Gecesi" Coşkuyla Idrak Edildi

Van'da "kadir Gecesi" Coşkuyla Idrak Edildi

van'da "kadir gecesi" coşkuyla idrak edildi

16 Nisan 2024 - 00:55

Van İl Müftülüğü "Kadir Gecesi" programı düzenledi.

Van İpekyolu İlçe Müftülüğüne bağlı Yukarı Norşin Cami'inde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid, ilahi ve kasidelerin okunması ile “Kadir Gecesi” coşkuyla idrak edildi.

Programda konuşan İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, “Bu gece Kur’an’ın nazil olduğu gecedir. Dolaysıyla Kur'an la olan münasebetimizi, Kur’an’a olan bağlılığımızı, Kur’an ne emretti biz ne yaptık şeklindeki halimizi gözden geçirmemiz gereken bir gecedir. Onun için gelin bu gece bütün yüreğimizle kendi nefsimizle baş başa kalmak suretiyle Rabbimize karşı işlemiş olduğumuz günahlarımızı hatalarımızı film şeridi gibi gözümüzün önünden geçirilmek suretiyle Hz. Adem ve Hz. Havva’nın yaptığı şu duayı yapmaktan geri durmayalım. “Ey Rabbimiz biz gerçekten kendi nefsimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan merhamet etmezsen vallahi biz hüsrana uğrayanlardan oluruz. Çaresiz oluruz. Cehenneme maruz kalırız. Diye bu duayı sürekli kendi içimizde göz yaşlarıyla yapalım.

Değerli kardeşlerim! Bu gece bolca dua edelim. Kendi nefsimiz için, çocuklarımız için, ümmeti Muhammed için, dünyanın her köşesindeki mazlumlar için, özellikle de Gazze’de ki kardeşlerimiz için, ne olur dua edelim.” dedi.

Müftü Şık konuşmasını şu dua ile tamamladı. “Allahutaala bu gecenin feyzinden, bereketinden istifade etmeyi cümlemize nasip ve müyesser eylesin. Geceniz mübarek olsun. Dualarımız, namazlarımız, oruçlarımız makbul olsun. Barış içerisinde huzur içerisinde saadet içerisinde Ramazan Bayramına da erişmeyi, onu da idrak etmeyi Allah hepimiz e nasip eylesin."

Van’ın yerel Televizyonu Van TV’den canlı yayınlanan program, İl Müftü Yardımcısı A. Erkan Çok’un yaptığı dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...