Agri’da Dev Yatırımın Temeli Dualarla Atıldı

Agri'da Dev Yatırımın Temeli Dualarla Atıldı

dev yatırımın temeli dualarla atıldı

14 Haziran 2021 - 09:15

DEV YATIRIMIN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Ağrı’nın Diyadin İlçesinde 20 ton altın rezervi tespit edilen Mollakara Altın Madeninin Temel Atma Töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ağrı Mollakara'da piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan 20 ton altın, 2.8 milyon dolar olan 3.5 ton gümüş rezervi tespit edilen madende, 500 kişinin doğrudan istihdam edileceği, dolaylı istihdamın ise 2,300 kişiye ulaşması bekleniyor.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: “Ağrı tarihi, kültürü, coğrafyası ve barındırdığı potansiyeli ile bizim gönlümüzde çok önemli bir yere sahip. Asya’ya açılan kapımız olan Kadim Kent Ağrı’mızın üretim ve istihdamını destekleyecek projelerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Madencilik sektöründe katma değeri en yüksek olan madenin altın olduğunu vurgulayarak konuşmalarına başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: “Taş üzerine taş koyma şiarı ile Türkiye’yi büyütmenin, geliştirmenin gayreti içerisinde olduk. Türkiye'nin dört bir yanında yürüttüğümüz alt yapı ve üst yapı projeleri ile daha modem, yaşanabilir, çağdaş bir Türkiye’nin temellerini attık.” dedi.

Ülke ekonomisine katkı sağlayacak tesisin temelleri protokol konuşmalarının ardından Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun yapmış olduğu dualar eşliğinde hayırlı olması temennisi ile atıldı.

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez ve Valimiz Dr. Osman Varol’un yanı sıra AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Protokol Üyeleri, basın mensupları ile vatandaşlarımız katıldı


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip Okulları Arası "genç Muhafızlar Hafızlık Bölge Yarışması" ödül Törenine Katıltı.
Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu Imam Hatip...