Agri’da Il Müftüsü Topçu Radyo Programına Konuk Oldu

Agri'da Il Müftüsü Topçu Radyo Programına Konuk Oldu

il müftüsü topçu radyo programına konuk oldu

24 Mayıs 2020 - 09:15

İL MÜFTÜSÜ TOPÇU RADYO PROGRAMINA KONUK OLDU

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, TRT Erzurum Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu.

Radyo kanalına Ağrı’dan telekonferans sistemiyle katılan Müftü Topçu, “zekât” konusunu ele alarak zekâtın dinimizdeki yeri ve önemine değinerek, konuyla ilgili merak edilen birçok soruya açıklık getirdi.

Zekât, fakirin zenginin malındaki hakkıdır, ifadesinde bulunan Müftü Topçu zekâtın önemini şöyle açıkladı; “Zekât İslam’ın en önemli farzlarından, ibadetlerinden biridir. Sözlük anlamı artma, çoğalma, temizlik, bereket, iyi hal ve övgü gibi anlamlara gelmekle birlikte dini manasına baktığımız zaman belirli bir malın bir kısmını Allah Rızası için, belirlenen kişilere verilmesi olarak tarif ediliyor. Zekât İslam’ın 5 temel esaslarından biridir. Cenabı Hak “namazı kılın, zekâtı verin” buyuruyor. Zekât bu şekilde Kur’an’da birçok yerde namazla birlikte zikredilmiştir. Buda zekâta verilen önemi gösterir. Yine Cenabı Hak “zenginlerin mallarında muhtaç ve yoksullar için bir hak vardır” buyuruyor. Allah burada zekâtı zenginin malındaki fakirlerin hakkı olarak ortayere koyuyor. Yani zekât zenginin keyfine bırakılan bir ibadet değildir. Dolayısıyla zekatla mükellef kimseler zekatlarını vermediği müddetçe malları kirli kabul edilir. Çünkü efendimiz buyuruyor ki “mallarınızı zekatla temizleyin”. Zekatını veren yoksul ve muhtaçların hakkını ödeyerek malını temizlemiş olur. Aksi takdirde zekât borcunu ödemeyen kimse, fakirin hakkı üzerinde olarak ahirete gider ki buda çok tehlikelidir. Ayrıca zekât Allah’ın verdiği servet için şükürdür. Cenabı Hak “Eğer şükrederseniz mutlaka size nimetlerimi artırırım, eğer nankörlük ederseniz bilin ki azabım çok şiddetlidir” buyuruyor ayeti kerimesinde. Dolayısıyla buda önemli bir husustur.”

Topçu, zekâtın dinimizdeki yeri ve önemini anlattıktan sonra zekâtla ilgili merak edilen; zekât kimlere farzdır, geçerli olmasının şartları nelerdir, kimlere zekât verilir, hangi mallar zekâta tabidir, zekât hesaplaması nasıl yapılır? gibi soruları cevaplandırdı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...