Agri’da Türkiye Diyanet Vakfı Bilgilendirme Ve Tanıtma...

Agri'da Türkiye Diyanet Vakfı Bilgilendirme Ve Tanıtma Toplantısı

türkiye diyanet vakfı bilgilendirme ve tanıtma toplantısı

05 Kasım 2018 - 09:58

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl ve İlçe Müftülüğü çalışanları, din görevlileri ve Kuran Kursu Öğreticilerinin  katıldığı toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ağrı İl Müftüsü ve TDV Ağrı Şube Başkanı Tandoğan TOPÇU vakfın faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. “TDV’nin kuruluşundan günümüze kadar emeği geçenlerden, bu kuruma destek verenlerden Allah razı olsun. Vakfımız üzerine almış olduğu görev ve sorumlulukları en iyi bir şekilde ifa etmeye gayret göstermektedir. Bu toplantımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan TDV mütevelli heyeti II. Başkanı İlyas SERENLİ ise konuşmasında  İslam Tarihinden örnekler vererek vakıf medeniyetimizin önemine vurgu yaparak Türkiye Diyanet Vakfının günümüzde yüklendiği sorumlulukların misyon ve vizyonunu dile getirdi. Konuşmasında SERENLİ şunları dile getirdi: “TDV 1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerine katkı sağlamak için kurulmuş bugün ise 1000 şubesi ile 140’ı aşkın ülkede gösterdiği faaliyetlerle hayri ve dini hizmetler sunan önemli bir kuruluş haline gelmiştir. Dünyada hayır yapan ülkeler sıralamasında ülkemiz birinci sıradadır. TDV ülkemizde hayri ve dini hizmetler sunan vakıflar sıralamasında birinci sıradadır. Yurt içi ve yurt dışında yapılan hayırların %70’e yakını vakfımızca yapılmaktadır. En son olarak Suriye’ye yaptığımız ziyaretlerde orada da TDV’nın hizmetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini müşahade ettik. 2011 yılından bu zamana kadar bu bölgede diğer hayır kurumları hizmet görmüşler ama şartlar dolayısıyla çekilmek zorunda kalmışlardır. Hayri hizmetleri şu an TDV vasıtası ile yürütüyorlar. Zeytin Dalı ve Fırat kalkanı operasyon bölgelerinde TDV’nın aş evleri, hastaneleri, okulları ve giyim dağıtım mağazaları gibi hizmetlerimiz halen devam etmekte olup ihtiyacı olan Suriyeli kardeşlerimize bu hizmetler ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bunun gibi hayri hizmetleri Vakfımız dünyanın birçok yerinde yapmaktadır. Din görevlisi olarak sizlerden isteğimiz, ilk önce Vakfımızın güncel hizmetlerini en iyi bir şekilde takip etmeniz ve insanlara bunu anlatmanızdır. Vakfımızca uluslararası mazlumlar için toplanan yardımları için ayrı ayrı hesaplar oluşturulmuştur. Bu hesaplarda toplanan yardımlar sadece o hizmet için kullanılmaktadır.”

TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış ise Vakfın belirli ilkeler doğrultusunda faaliyetlerini yürüttüğüne vurgu yaparak; TDV’ nin idari yapı, kalite, yurt dışı temsilciliklerinin desteklenmesi, uluslararası İmam-Hatip ve İlahiyat programları, Kur’an kursu ve hizmet içi eğitim kursu hizmetleri, eğitim yardımları, yükseköğrenim öğrenci yurtları, kurban, açlık, doğal afet ve savaş mağdurlarına yardım, kültürel faaliyetler, İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) hizmetleri, yayın faaliyetleri, KAGEM faaliyetleri ve kardeş şehir programı gibi hizmetleri içeren vakfın faaliyetlerini içine alan tanıtım ve bilgilendirme sunumunu yaptı.

İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU’nun Sayın SERENLİ ve KOCAMIŞ’a plaket ve hediye takdimi ile program sona erdi.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri