Ezanı güzel okuma yarışması bölge finali Ağrı’da yapıldı

Ezanı güzel okuma yarışması bölge finali Ağrı'da yapıldı

Agri Müftülüğü ezanı güzel okuma yarışması bölge finali ağrı’da yapıldı

08 Temmuz 2018 - 23:18

EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ AĞRI’DA YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘2018 Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde 10 bölgede düzenlediği Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda 4. Bölge olarak belirlenen Ağrı’daki yarışmaya; Ağrı, Erzurum, Erzincan, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan, Kars il birincileri katıldı.

İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU’nun başkanlığını yaptığı Ömer Nasuhi Bilmen İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Nurettin YILDIRIM, İl Müftü Yardımcısı Murat SARI, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Abdullah ÇAĞIL ve yine Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Ersin SAVAŞ’ın oluşturduğu jüri önünde ter döken çağımızın Bilalleri arasından Erzurum’dan Muhammet Çağrı UÇAN birinci, Erzincan’dan Recai AYMAZ ikinci, Ağrı’dan Sinan SARI üçüncü oldu.

Ağrı Merkez Camiinde yapılan yarışma programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftüsü ve aynı zamanda yarışma jürisi başkanı Tandoğan TOPÇU yarışmanın kuralları hakkında bilgiler verdi. Ve yarışmacılara başarı dileklerinde bulundu.  Daha sonra yarışmaya geçildi. Jüri komisyonu önünde fonetik/diksiyon/tecvit, güzel okuma (eda), makam ve güzel ses üzerinden değerlendirmeye tabi tutulan yarışmacılar katılan cemaate çok güzel ve duygulu dakikalar yaşattı.

Yarışma sonunda ilk üçe girenlere cumhuriyet altını ve diğer tüm yarışmacılara muhtelif teşvik ve takdir ödülleri takdim edildi.

Yarışma sonunda İl Müftsü TOPÇU yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları ifade etti: “Bu yarışmaya katılan tüm din görevlilerimiz gözümüzde ve gönlümüzde birincidirler. Bize güzel anlar yaşattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. İşin tabiatı gereği en iyisini seçmek elbette ki görevimizdir. Jüri heyetimiz çok seçici davrandı. Bir hayli da zorlandı birinciyi seçerken. Erzurum’dan katılan ve birinci seçilen kardeşimiz inşallah 16 Eylül 2018 tarihinde Bitlis’te yapılacak Türkiye Finalinde bölgeyi en güzel bir şekilde temsil edecektir. Jüri heyetine, yarışmacılara ve de siz kıymetli cemaatimize çok teşekkür ederim.”

Kılınan öğle namazı ile program sona erdi.

Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...