Antalya’da Hac Ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan,...

Antalya'da Hac Ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan, Manavgat’ta

hac ve umre hizmetleri genel müdürü bircan, manavgat’ta

07 Ağustos 2021 - 09:25

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan, Manavgat’ta

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Manavgat İlçesinde yangından etkilen vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu’yu makamında ziyaret ederek başladı.

Ardından Cuma Namazı için Merkez Külliye Camii’ne geçen Bircan, namaz öncesinde son günlerde ülkemizin maruz kaldığı sel, deprem ve yangın felaketleri ile kuraklığın sona ermesi dua etti.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, yaptığı duasında şu niyazda bulundu:

“Ya Rab, salgınla, yangınla, kuraklıkla, sel ve heyelanla karşı karşıyayız. Bu çetin günlerde rahmet ve inayetine sığındık. Her zamankinden daha çok Sana muhtacız. Bizlere yardımını gönder, esirgeme Allah’ım.

Ya Rab, vatanımızın pek çok yerinde ormanlarımız yandı, bazı yerlerde yanmaya devam ediyor. Ya Rabbelalemin, yeşilin vatanı, yurdu olan Muğlamız'da da yangın devam ediyor. Muğla tarihi Şeyh Camii’nde hep birlikte ellerimizi açtık, Sana yalvarıyoruz, dualarımızı kabul eyle Allah'ım. Merhamet ve şefkatinle acılarımızı dindir Ya Rabbi!

Ya Rabbelalemin, milyonlarca dilsiz canlı ormanlarda diri diri yanıyor. Ya Rabbelalemin, Sen buyuruyorsun ki Kur’an-ı Kerim’de, “Size tohumlar, bitkiler, bağlar, bahçeler bitirmemiz için yoğun bulutlardan oluk gibi boşalan sular indirdik.” Ya Rab, Sen her şeye kadirsin, sabrımızı ve imkanlarımızı arttır, bizlere yağmur yüklü bulutlarından Kur’an-ı Kerim’de ifade buyurduğun ‘oluk gibi’ yağmurları indir Allah’ım. Yağmurlarını gönder Allah’ım. Ya Rabbelalemin, bol ve bereketli yağmurlarını gönder. Yangın olan yerleri bu yağmurlarla söndür Allah’ım.

Ya Rabbelalemin, yangınları söndürme faaliyetlerinde devletimizi, milletimizi ve görevleri başında canla başla çalışan kardeşlerimizi muvaffak eyle Allah’ım.

Ya Rabbelalemin, ormanlarda nice hayvan rızkını arıyor. Ancak zalim, hain insanların da sabotajlarıyla yanan ormanlarda bu hayvanlar diri diri yanıyor. Ya Rab, o hayvanlar yüzü suyu hürmetine ormanlardaki yangınları söndürmeyi bize nasip eyle Allah’ım.”

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan, namazın akabinde TDV’ye ait Mobil Mutfağı ziyaret ederek kolaylıklar diledi.

Ziyaret kapsamında ayrıca Demirci ve Oymapınar Mahalle sakinlerini ziyaret eden Bircan, yangın afetinin sebep olduğu zararla ilgili bilgi alarak, mahalle halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyarette Genel Müdür Bircan’a İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya ve Manavgat İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu da eşlik etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin