Antalya’da Korkuteli’de Toplu Açılış Heyecanı

Antalya'da Korkuteli’de Toplu Açılış Heyecanı

korkuteli’de toplu açılış heyecanı

14 Kasım 2021 - 09:25

Korkuteli’de Toplu Açılış Heyecanı

Korkuteli ilçesinde yapımı tamamlanan Şehzade Korkut Camii ve Kur’an Kursu, Mustafa Naciye Gencer Camii, Şehitler Camii, Kuba Camii, Sultan Ahmet Aydın Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi düzenlenen toplu açılış töreni ile hizmete girdi.

Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan KESKİN’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mustafa KIZMAZ yaptı.

Ardında kürsüye gelen İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, “Gençlerimiz, geleceğimizdir, umudumuzdur. Bizi güçlü kılan en büyük imkân ve zenginliğimizdir. Her bir gencimiz bizim için ayrı bir değerdir; ilgiyi, iyiliği, desteği ve sevgiyi hak etmektedir. Onların insanlığa faydalı, millî ve manevî değerlerine bağlı, bilinçli ve ideal sahibi fertler olarak yetişmeleri için hep birlikte gayret gösterelim.

Sizlerde biliyorsunuz ki, dünya yeniden bir dönüşüm içinde. Gençlerimizin okumaya, öğrenmeye ve bilim anlamında kendilerini geliştirmeye ihtiyaçları var.

İşte bizlerde bu ihtiyaçtan yola çıkarak gençlerimizin daha ferah ortamlarda vakitlerini değerlendirebilecekleri, kendilerini geleceğe hazırlamaları, Kur’an ve sünneti rehber edinerek bilimin ışığında maddi ve manevi ilimlerle mücehhez asrın ihtiyaçlarına müdrik milli-manevi değerlerimize saygılı bireyler yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla merkezlerimizi yaygınlaştırıyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ise törende yaptığı konuşmada, mekanların en hayırlısı cami ve Kur’an kursunun açılışında bulunmanın hayırlı bir görev olduğunu dile getirdi.

Camilerin, Kur’an kurslarının ve gençlik merkezlerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Camilerimizi, Kur’an kurslarımızı, gençlik merkezlerimizi, hele 4-6 yaşındaki çocuklarımız için açılan sınıfları, kursları yapmak için gayret eden hayır yarışına giren o kardeşlerimizi, hayır sahibi insanlarımız var ya Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılışı yapılan eserlerde katkısı bulunan hayırseverlere plaket ve hediye verdi.

Toplu açılış töreni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve protokol üyelerinin kurdele kesmelerinin ardından Sultan Ahmet Aydın Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’nin ziyaret etmesiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Kütahya'da şehit Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy Ebediyete Uğurlandı
Kütahya'da şehit Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy Ebediyete...