Antalya’da Müftü Yalçınkaya, Manavgat’da Düzenlenen “sabah...

Antalya'da Müftü Yalçınkaya, Manavgat’da Düzenlenen “sabah Namazı Bulaşması”na Katıldı

müftü yalçınkaya, manavgat’da düzenlenen “sabah namazı bulaşması”na katıldı

20 Mart 2022 - 11:58

Müftü Yalçınkaya, Manavgat’da düzenlenen “Sabah Namazı Bulaşması”na katıldı

İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, Manavgat Müftülüğü tarafından Ilıca Yeni Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” programına katıldı.

Buluşmada camiyi dolduran her yaştan yüzlerde vatandaş, İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın kıldırdığı sabah namazında omuz omuza saf tuttu.

Namaz, tesbihat, Kur'an ziyafeti, sohbet ve dua ile taçlanan buluşmada Manavgat Müftüsü Abdullah Eroğlu’nın tesbihatı ve din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti gönülleri mest etti.

Kur’an ziyafetinin ardından İl Müftüsü Yalçınkaya, sabahın manevi ikliminde cemaate sohbet etti.

Müftü Yalçınkaya sohbetinde Allah’ı zikretmenin öneminden bahsederek; “Zikir, sürekli Allah'ı hatırında tutmak ve devamlı Yüce Yaratan'ın gözetiminde olduğunun bilincinde olmaktır. Zikir, Allah'ı anmak üzere yapılması veya söylenmesi tavsiye edilen, hamd, dua, tesbih ve ibadet gibi söz ve fiillerdir. Zikir, Allah'ın varlığının, birliğinin ve sonsuz kudretinin delili olan pek çok konuyu düşünmek, tefekkür etmektir.” ifadelerini kullandı.

Zikir yapmanın hem dille Allah’ın isimlerini anmak hem de O'na olan kulluğun farkında olmak olduğunu belirten Yalçınkaya; “Allah'ı zikretmek, inanan kalbin gıdası, derdinin şifası ve kurtuluş vesilesidir. Allah'ın en güzel isimlerini zikretmek, O'nun ismini, azametinin farkına vararak tekrar tekrar dillendirmek, gönüle ve zihne yerleştirmektir. Zikir, Mümin kalplerin neşesi, ıstıraplı gönüllerin huzur kaynağıdır.” Dedi.

Konuşmasının devamında Ra’d Suresi 28. âyetini hatırlatan İl Müftüsü Yalçınkaya; “Bilin ki, kalpler ancak Allah'ın zikriyle huzur bulur.” buyrulduğu gibi, mânevî huzura açılan kapının anahtarı olduğunu kaydetti.

Program, çay ve simit ikramının ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...