Aydin’da Bir Iyilik Sıcak Bir Yuva

Aydin'da Bir Iyilik Sıcak Bir Yuva

bir iyilik sıcak bir yuva

02 Şubat 2021 - 18:00

"Siz hayıra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır."

                                                                                                                                  (Sebe' Suresi - 39)

Kıymetli Hemşehrilerimiz

Savaşların insan ve doğa üzerindeki etkisinin yıkıcılığı yadsınamaz bir gerçektir. 2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar.

Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetlerine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” sloganıyla bölgede “İyilik Konutları” inşa ediyor. 

Kampanya kapsamında sınır ötesinde her türlü insani koşulların düşünüldüğü 30 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan,  her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa edilip ihtiyaç sahiplerine teslim edilmektedir. Bugüne kadar bölgede yaklaşık 2000 aile ev sahibi yapılmıştır. 

Aydın İl Müftülüğü olarak bizde bu iyilik hareketine katkı sunmak adına ilimiz genelinde bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Bu yardım seferberliğine destek olmak isteyen vatandaşlarımız fotoğraflardan gerekli bilgilere ulaşabilirler.
Göstereceğiniz ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ederiz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret