Balikesir’da Bu şehir Bize, Bu şehir Size Emanettir

Balikesir'da Bu şehir Bize, Bu şehir Size Emanettir

bu şehir bize, bu şehir size emanettir

08 Şubat 2021 - 09:40

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Ayvalık ve Burhaniye İlçelerinde İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerimizle buluştu.

Ayvalık İlçe Müftülüğü personeli ile Gönenli Mehmet Efendi Şehitler Camii’nde, Burhaniye İlçe Müftülüğü personeli ile Yeni Mahalle Camii’nde salgın kuralları içerisinde gerçekleşen toplantıda, Din Gönüllüsü kardeşlerimize hitap eden İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; ‘’ Muhterem Kardeşlerim! Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun. 

Kardeşlerim! Yapacak işimiz çok, zamanımız az. Zamanlarımızı bereketli kılacak işlerimiz olsun. Diyanet görevlisi olarak sizler, bizler Müftümüzden Vaizlerimize, İmam Hatiplerimizden Müezzinlerimize, Kur’an Kursu Öğreticilerimize hepimiz yaşadığımız şehrin manevi hayatını ayakta tutmanın gayreti içinde olmalıyız. Şehrin dini, manevi, ahlaki, kültürel sorunlarından da haberdar olmalıyız. Sevgimize, merhametimize muhtaç binler dururken etrafımıza bigâne kalamayız. Adam sen de deyip geçemeyiz. Dünyamızı iyi okumalıyız. Çevremize kandil olmak zorundayız.

Muhterem Başkanımızın riyasetlerinde yurtiçi, yurtdışında yürütülen çalışmalara, Balıkesir’de de ivme kazandırmalıyız. Bu şehir bize, bu şehir size emanettir. Emanete ihanet edemeyiz. Hepinizden özel gayretler bekliyorum.

Silkelenip kendimize gelmeliyiz. Kapısı aralanmamış bir komşumuz, hal hatır sorulmamış bir büyüğümüz, elinden tutulmamış bir gencimiz olmamalıdır. Her bir arkadaşımıza büyük sorumluluklar, büyük görevler düşmektedir. Korona var deyip çalışmalarımızı erteleyemeyiz. Sosyal medyayı gençlerimizle iletişimde vasıta yapalım. Sosyal medya, irşat hizmetlerimiz bakımından bulunmaz büyük bir nimet. Sosyal medyada da söz ve sohbetlerimiz olsun. Bu alan yeni bir alan kullanırken dikkatli olalım.  Başkanlığımızın ve İl Müftülüğümüzün çalışmalarını takip ediniz. Çalışmalarımız konusunda önerileriniz olsun. Bu milletin mihrabında, minberinde, kürsüsünde olduğumuz gibi doğumunda, düğününde, sünnetinde, ocağında, kahvesinde, acısında, tatlısında, yanında var olmalıyız. Esnaf, yaşlı ve hasta ziyaretlerine, her yerde sizi görmek istiyorum.

Filyasyon ekiplerinde gösterdiğiniz olağanüstü gayretlerinizden dolayı kutluyorum. Her yerde sen ve ben olmalıyız, geri kalamayız. Biz, hayata özne olmalıyız. Yolunu kaybeden bende, sende yol bulmalıdır.

Çalışmalarımıza her görevlimiz katılmalıdır. Birbirimizin tecrübelerinden istifade etmeliyiz. Çalışmalarınızda emirlerinizdeyiz. Bir telefon kadar birbirimize yakın olalım. Bu konularda hayırlı haberlerinizi bekliyorum diyerek;  bu güne kadar hizmette bulunup dar-ı bekaya intikal eden değerli büyüklerimize rahmet, hayatta bulunanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Elan hizmete omuz veren siz değerli kardeşlerimize teşekkürü bir vazife kabul ediyorum. Rabbim gücünüze güç katsın, yar ve yardımcınız olsun. İyi günlerde, iyi vesilelerle buluşmayı diliyorum.’’dedi.

Toplantılar, dilek ve temennilerle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.