Balikesir’da çok Okuyan, Fikrine Güvenen Gençler Olun

Balikesir'da çok Okuyan, Fikrine Güvenen Gençler Olun

çok okuyan, fikrine güvenen gençler olun

31 Ekim 2020 - 09:40

2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftümüz, gençlerle buluştu.

Dünyamızı kasıp kavuran salgın nedeni ile çevrimiçi düzenlenen buluşmada İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, gençlerle bir araya geldi. Gençlere hitaben yaptığı konuşmada;     “Nesli korumak ve geliştirmek İslam Dininin  temel hedeflerinden biridir. Resul-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz, evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı  teşvik etmiştir.

Kardeşlerim! Çocuk aile hayatının en önemli mirasıdır. Ahlak ve maneviyat değerleri ile yetişen bir çocuk ana babanın olduğu kadar toplumun da göz aydınlığıdır. Korunup kollanması gereken bir değerdir. Elden kucaktan kaçınca maazallah serseri bir mayın gibi hangi tahribatı yapacağı belli olmaz. Çocuğu sevgi büyütür, olgunlaştırır. Efendimiz (s.a.v.), her konuda olduğu gibi sevgi konusunda da insanlığa örnek olmuştur. Özellikle çocuk konusunda. Ben burada Efendimizin o meşhur hadisesini sizinle  paylaşmak isterim müsaadenizle.

Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, torunu Hasan'ı (r.a.) öperken yanında bulunan bedevi kabile reislerinden Akra' b. Habis; “Siz çocukları öper misiniz? Benim on çocuğum var, onları öpmek şöyle bir tanesini bile kucağıma almadım. Bunun üzerine Resul-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz;  “Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Allah senin kalbinden merhameti çekip almışsa  ben ne yapabilirim” cevabını vermişlerdir.

Kardeşlerim! Çok okuyan, düşünen, üreten, fikrine güvenen gençler olun. Kitabı olmayanın sözü olmaz. Söz ve sohbet sahibi olmak isteyen kitaplı olacak. Bilgi teknolojilerini kullanmayı iyi bilin. Ahlak ve dürüstlük en büyük sermayedir.

Sözlerimi Hz. Lokman (a.s.)’ ın oğluna nasihatlerini sizlerle paylaşarak bitirmek isterim. ”Ey Evladım! Allah'a şirk koşma, anne ve babana saygılı ol, namazını doğru kıl, iyiliği emret, kötülükten sakın, başına gelenlere sabret, küçümseyerek insanlardan yüz çevirme, yeryüzünde böbürlenerek yürüme, büyüklük taslama, mutedil ol, sesini alçalt.”

Yarınlarınız aydınlık olsun. Rabbimden hepinize dünya ve ahiret imtihanlarında başarılar diliyorum. Rabbim tez zamanda milletimizi, bütün insanlığı bu beladan kurtarsın inşaallah. Hepinize çok teşekkür ederim, zaman ayırdınız. Allah’a emanet olunuz.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret