Bartın’da Il Müftü Yardımcısı Hulusi Güner: Kardeşlik...

Bartın'da Il Müftü Yardımcısı Hulusi Güner: Kardeşlik Bağına Sarılmalıyız

Bartın'da Il Müftü Yardımcısı Hulusi Güner: Kardeşlik Bağına Sarılmalıyız

01 Mart 2022 - 12:34

KYK yurdunda düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Hulusi Güner, Gençlik Koordinatörü Mustafa Bebek, KYK yurdu personeli ve yurtta kalan çok sayıda öğrenci katıldı.

Yurtta kalan öğrencilerin Kur’an tilaveti ve seslendirdikleri ilahilerle başlayan programda gençlere hitap eden Müftü Yardımcısı Güner, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ‘’Kardeşinin yüzüne tebessüm etmen bile sadakadır’’ hadisiyle gençlere içinde bulundukları yurtta ve öğrencilik hayatlarında birbirleriyle iyi geçinmelerini kardeşlik bağına sıkı sıkıya sarılmalarını tavsiye etti.

Öğrencilerden devletimizin kendilerine vermiş olduğu bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmelerini isteyen Müftü Yardımcısı Güner, ‘’Bugün her zamankinden daha çok çalışarak, hem ilme hem de dinimize verdiğimiz önemi arttırarak, daha yaşanabilir bir dünyanın temellerini beraberce atmalıyız.’’ dedi.

‘’Miraç gecesi Müslümanlara verilen 3 hediye’’

Hz. Peygamberin Miraç’tan üç hediye getirdiğini söyleyen Güner, "Efendimiz, Allah'ın huzurundan üç hediye ile geliyor. Bunlardan birisi 5 vakit namaz, diğeri Bakara Suresinin son iki ayeti ve Müslüman olup Allah'a şirk koşmadan ölenlerin cehennemde ebedi olarak kalmayacakları, cezasını çektikten sonra cennete gidecekleri müjdesidir.” diyerek gençlere içinde bulunduğumuz gecenin hayatımızda yeni bir başlangıç olması tavsiyesinde bulundu.

Program İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Mustafa Bebek’in yaptığı dua ve katılımcılara yapılan ikram ile son buldu.

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...