Bayburt Kaleardı Yatılı Erkek Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

bayburt kaleardı yatılı erkek kur’an kursu dualarla açıldı

28 Aralık 2022 - 10:25

Bayburt İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bayburt Şubesi’nin koordinasyonu ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı tamamlanan Bayburt Kaleardı Yatılı Ekek Kur’an Kursu dualarla açıldı. Açılışa Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevhit Ayengin, Arpalı Beldesi Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri vatandaşlar katıldı. Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Başoğlu: “2019 yılında yapımına başladığımız, Devletimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ve Müftülük personelimizin çalışmalarıyla tamamladığımız 120 öğrenci kapasiteli Kur’an Kursumuzu bugün hizmete açıyoruz. Bizleri bu hayırlı işe vesile kılan Rabbimize hamdolsun. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Devlet büyüklerimize ve desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun. Ahirete irtihal edenlere rahmetiyle muamele eylesin. Arkalarında amel defterlerini kapatmayacak güzel bir sadaka-ı cariye bıraktılar Rabbim kabul eylesin.” dedi. Yatılı Kur’an kursları Suffe’nin bir örneğidir. Törende konuşan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci: Asırlar boyunca dünya medeniyetine yön vermiş bir milletin evlatlarıyız. Gittiğimiz her yere İslam’ı, adaleti ve hakkı götürmüşüz. Peygamber Efendimiz, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.” buyuruyor. Peygamber Efendimiz, Mescid-i Nebevi’nin yanına Ashab-ı Suffeyi inşa ettirmiştir. Yatılı Kur’an kursları da Suffe’nin bir örneğidir. Çünkü burada yetişen çocuklarımız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenler olacaktır. Burada yetişen çocuklarımız milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklara taşıyacaklar. Geleceğimizin teminatı olacaklar.” ifadelerine kaydetti. Açılış töreninde konuşan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim şunları kaydetti: “Bugün burada çok önemli bir eserin açılış töreninde bulunuyoruz. Bu eserin yapımında emeği geçen başta İl Müftümüz ve personeline çok teşekkür ediyorum. Bu eserin yapılmasında katkıları olan hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bayburt alimler ve hafızlar diyarıdır. Bu Kur’an Kursumuzda yetişen alimlerimiz ve hafızlarımızın da vatanımızın her bölgesinde insanlığa Kur’an’a ve İslam’a çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum.” Protokol Konuşmalarının ardından Demirözü İlçe Müftüsü Fatih Samet Okumuş’un yaptığı dua ile Vali Epcim ve protokol üyeleri "Hayırlı olsun" dilekleriyle açılış kurdelesini kesti. Tören sonunda davetlilere yemek ikramı yapıldı.

Yalova'da Hacılarımızı Uğurluyoruz
Adiyaman'da Din Görevlilerinden Depremzede Annelere Anlamlı Ziyaret