Bayburt’ta Il Müftüsü Başoğlu’ndan Berat Gecesi Mesajı

Bayburt'ta Il Müftüsü Başoğlu'ndan Berat Gecesi Mesajı

il müftüsü başoğlu'ndan berat gecesi mesajı

28 Mart 2021 - 10:25

Mübârek Berat Gecesine bizleri bir kez daha eriştiren, bizlere sayısız nimetler veren Cenab-ı Allah’a hamd ü senâlar olsun. “Yarabbi Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.” Diye münâcâtta bulunarak ümmetine bu ayların mahiyetini ve faziletini bildiren Sevgili Peygamberimiz’e  (s.a.s) salât ve selâm olsun. Rahmet dolu nice hazineleri içinde barındıran mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının on beşinci gecesi Berat Gecesine ulaştık. “Şaban ayının yarısına denk gelen bu gecede, Allah dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Kelb Kabilesinin koyunlarının yünlerinden daha fazla sayıda insanı affeder.” Hadisi şerifiyle ümmetine kurtuluşu muştulayan Resulullah‘ın sünnetine ittiba ederek bu geceyi ihya etmeyi her türlü menhiyattan, masiyetten ve musibetten berat almayı Yüce Rabbim bizlere nasip eylesin. Kulluk bilincimizi en ulvi şekilde idrak edeceğimiz Ramazan ayının insanlığın üzerine doğmasına sayılı günler kaldı. Berat Gecesi bu mübarek ayın yaklaştığını müjdeleyen af ve mağfiret gecesidir. Bu gece kulluk bilincimizi yeniden gözden geçirerek nefis muhasebesi yapmanın en faziletli zamanıdır. Bu gece, dünya hengâmesi ve hayat meşgalesiyle bunalan kalplerin huzura erdiği; günahların zulmetiyle kararan kalplerin tövbe ziyasıyla aydınlığa çıktığı gecedir. Doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an ayına, bin aydan daha hayırlı bir geceye doğru yolculuk ederken bu kutlu mekânda bu mübarek gecede tevbe suyuyla yıkanıp tefekkür nimetiyle doyalım. Nefsin ve şeytanın zulmünden Tevvabür-Rahim’in rahmetiyle felah bulalım.  Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin milletimizin her türlü kötülükten, afet ve musibetten kurtuluşuna vesile olmasını; Ramazan ayına, haram ve günahlardan arınarak girebilmeyi, hesap gününde kurtuluş beratını alanlardan olmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret