Bilecik’de ‘din Görevlilerine ’talim Ve Tashih-i Huruf...

Bilecik'de ‘din Görevlilerine 'talim Ve Tashih-i Huruf Kursu'

‘din görevlilerine 'talim ve tashih-i huruf kursu'

12 Aralık 2023 - 18:50

Bilecik İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" başlattı.

Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Bilecik İl Müftülüğünce açılan "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu"nun başlaması dolayısıyla açılış programı düzenlendi.

Programın ilk dersine katılarak din görevlilerine hitap eden İl Müftümüz Ali Erhun, kursun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak eğitimdeki kazanımların mesleki uygulamada önemine dikkat çekti.

Müftü Ali Erhun, Üç ay boyunca devam edecek kursta din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim meali, ilmihal bilgisi, dini musiki, din görevlileri Kur'an kursu formasyonu, talim ve tecvid bilgisi eğitimi alacağı belirtti.

Osmanlı Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursunda haftanın dört günü düzenlenecek kursta, Bursa Nilüfer İlçe Müftülüğüne bağlı Fethikoçer Camii İmam Hatibi Ahmet Temen tarafından “Kur’an ı Kerim” ve “Dini Musiki” dersleri verilecek.

Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi