Bolu’da Din Görevlilerine “afet Farkındalık Eğitimi”...

Bolu'da Din Görevlilerine “afet Farkındalık Eğitimi” Semineri Düzenlendi.

din görevlilerine “afet farkındalık eğitimi” semineri düzenlendi.

01 Ekim 2021 - 11:05

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığınca 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi nedeniyle Başkanlığımız İl Müftülükleri tarafından en az bir gün süreli "Afet Farkındalık Eğitimleri" semineri yapılmasını istemişti. Bu kapsamda 20 Eylül 2021 Pazartesi günü Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonunda İl Müftülük Vaizi Satılmış Adıtepe tarafından şehir merkezi ve köy camilerinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara "Afet Farkındalık Eğitimi" semineri verildi.

Vaiz Adıtepe, Din Görevlilerine sunum eşliğinde afet öncesi alınacak tedbirler, afet anında ve sonrası yapılması gerekenleri ayrıca afet çantası ve içinde bulunması gereken malzemeleri örnekleri ile anlattı.

Türkiye afet müdahele planı, afetlerin insan psikolojisine etkileri, psikolojik ilk yardım ile afet sonrası manevi danışmanlık ve rehberlik uygulamaları konularında kapsamlı bilgiler verdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...