Burdur’da 2023 Mevlidi Nebi Haftası- Camiler Ve Din Görevlileri...

Burdur'da 2023 Mevlidi Nebi Haftası- Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Açılış Proğramı

2023 mevlidi nebi haftası- camiler ve din görevlileri haftası açılış proğramı

28 Eylül 2023 - 11:15

İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ulu Cami İmam Hatibi Celalettin Sevimli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hafta kapsamında hazırlanan video gösterildi. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler söylendi.

Programın açılış konuşmasını yapan il Müftüsü Ali Hayri Çelik, konuşmasında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet" teması ile bu yıl Mevlid-i Nebi haftasını kutladıklarını, insanı anlamlı ve değerli kılan yegane değerin iman olduğunu hatırlatarak, bu imanı hayata aktarmanın, davranışlara dönüştürmenin ve bunu kalıcı hale getirmenin istikametle olduğunu, imanı tüm hayatımıza yayarak hayatın sonuna kadar muhafaza etmemizle Müslümanlığımızın anlam kazandığını ifade etti. Müftü Çelik, Peygamber varisi olan din görevlilerinin haftalarını tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Burdur Valisi Türker Öksüz de programda bir konuşma yaparak, ne mutlu bizlere ki iman ve istikamet hususunda insanlık için en güzel örnek olan bir Peygamberin ümmeti olarak dünyaya geldik ifadelerine yer veren Vali Öksüz, İman ve istikametle Allaha karşı kulluk vazifemizi yerine getirebileceğimizi, millet olarak peygamberimizin getirdiği değerler muvacehesinde yaşayarak yeryüzünde büyük medeniyetler kurduk, kardeşliği inşa ettiğimizi dile getirerek din görevlilerin haftalarını tebrik ederek onlardan birlik ve beraberliği toplumsal kardeşliği ve yardımlaşmayı gerçekleşmede önderlik yapmalarını tavsiye etti.
 
Konya İl Müftüsü Öge, “Yüce Rabbimiz, insanoğlunu yaratılmışların en şereflisi ve yeryüzünün halifesi kılmıştır. Ona yeryüzünü imar edecek, ahiretini de ebedi cennet kılacak akıl ve irade vermiştir. Gönderdiği elçileri, indirdiği kitapları, hakkın ve hakikatin rehberliğinde dosdoğru yolu göstermiştir. İslam, bu yolu Müslümana bir hedef olarak sunmuş, Kur’an bizi bu yola çağırmış, Peygamberimiz bu yol üzere bize rehberlik etmiştir. İşte bu yol, sırat-ı müstakimdir. Hayatı bu doğrultuda tanzim etmek, bu yolda istikrarlı bir şekilde yürümek ise istikamettir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Kur’an’la hayat bulan öğretilerinin aktarılamadığı her çağ, esasında bir cahiliye dönemidir. Dolayısıyla bugün, iman ve istikametten bahsedeceksek; çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumumuzun zihin ve gönül dünyasında var olan istikameti bir ömür sürdürmeleri noktasında katkı sunacak; tüm dünyayı yeniden istikamet üzere bir hayatla yani İslam ile buluşturacaksak bunu Peygamberimizin tüm insanlık için rahmet olan öğretileriyle yapabiliriz” dedi.

Din Görevlilerimizin, Din Hizmetine adanmış gönüller olduğunu ve İlahi çağrının son ve evrensel temsilcisi Sevgili Peygamberimizin miras ve emanetini omuzlarında taşıyan, Yüce Dinimiz İslam’ın yaşama, yaşatılma ve geleceğe taşınmasını dert edinen, necip milletimizin doğumundan - vefatına her daim yanında olan, sevincini sevinç, üzüntüsünü keder edinen, yetim ve kimsesizlerin kimsesi olma gayretinde olan, ‘Hademe-i Hayrat’, ‘Gönül Ehli’ ve insanlığın iman ve ahlak rehberleri olduğunu ifade eden Öge, Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik ederek din görevlilerine gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Programa başta Vali Türker Öksüz olmak üzere, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, MAKÜ Rektör V. Prof. Dr. Hakan Öner, Vali Yardımcısı Yasin Özcan, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı V. Engin Hatipoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program hediye takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri