Burdur’da 25 Kasım Kadına şiddetle Mücadele Günü

Burdur'da 25 Kasım Kadına şiddetle Mücadele Günü

25 kasım kadına şiddetle mücadele günü

29 Kasım 2019 - 11:16

Burdur Öğretmenevinde 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Burdur Valiliği nezdinde konferans düzenlendi. Programa Müftülüğümüzü temsilen İl Müftü Yardımcısı Fatıma EKİZ, Vaiz Ümmü BALABAN, ADRB Memuru Demet AYDIN katıldı.

Kadına şiddetle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülebilmesi adına Kadın Acil Destek Uygulaması hakkında bilgiler verildi. Akıllı telefon kullanan kadınların IOS ve Android marketlerden indirebilecekleri “Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES)”, aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak 112/155/156/ Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği bir uygulamadır.

Ayrıca; şiddete maruz kalan kadınların,  şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerini almak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı “Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi’ne (ŞÖNİM)” başvurabilecekleri de belirtildi.

ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
ığdır Il Müftülüsü Zahit Demirel ığdır'lı 1974...
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.