çanakkale şehitleri Rize’de Dualarla Anıldı

çanakkale şehitleri Rize’de Dualarla Anıldı

çanakkale şehitleri rize’de dualarla anıldı

18 Mart 2022 - 20:25

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı münasebetiyle Rize’de Çanakkale şehitleri için etkinlikler düzenlendi.

18 Mart Cuma günü sabah namazında Sahil Camii'nde gerçekleştirilen “sabah namazı buluşması” programında aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, zikir, tespihat, tekbir, tehlil ve salât-ü selâmlarla seher vakti değerlendirildi. Cuma namazı vaktinde de Kur’an ziyafeti programı gerçekleştirilerek din görevlileri ve Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan hatimlerin duası İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından yapıldı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin öneminden söz ederek “Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan, istiklal ve istikbalimiz için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” dedi.

Etkinlikler kapsamında şehit kabirleri de ziyaret edilerek, “İmam Hatip Ortaokullarında Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık” projesi gerçekleştirilen Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu hafızlık sınıfı öğrencileri tarafından hatmi şerif okundu. Rize Valisi Kemal Çeber, şehit kabri ziyaretinde şehit yakınları ile bir süre sohbet etti. Şehit ve gazilerimizin bu ülke için çok önemli değerler olduğuna vurgu yapan Vali Çeber, “Bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak şüphesiz bu aziz şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimiz hem bu dünyada hem de öteki dünyada makamların en güzeline nail olmuştur.” dedi.

Düzenlenen programlara Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra diğer protokol, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.