Cankiri’da 4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl şenliği

Cankiri'da 4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl şenliği

4-6 yaş kur’an kursları 10. yıl şenliği

05 Haziran 2023 - 11:45

Çankırı İl Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik 03 Haziran 2023 Cumartesi günü Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda 4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl Şenliği yapıldı.

 Sunuculuğunu İstanbul Beylerbeyi Camii Müezzin Kayyımı Kerem Bilgiç’in yaptığı program, Ulu Camii Müezzin Kayyımı Turgut Korkmazer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftümüz Mehmet Şahin, şenliğin açılışında, “Hz. Peygamber (s.as.) terbiye ve edebi, ana babanın çocuğuna bırakacağı “en güzel miras” olarak nitelendirmiştir. (Tirmizî, Birr, 33) Bu yavrularımıza Allah demeyi, değerler eğitimini, büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi, güzel insan olmayı kazandırmaya çalışıyoruz. Yavrularımızın kalplerini, gönüllerini vatan, millet sevgisi, din mukaddesat coşkusu ile doldurmak, geleceğe hazırlamak için hocalarımızla gayret ediyoruz. İlimizde 4-6 Yaş Kur’an kurslarımız belirli bir seviyededir, elhamdülillah. Bu vesile kursların açılmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Hayra vesile olan yapan gibidir. Katılımınızdan dolayı velilerimize,  programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Esma Uysal, İl Müftülüğünce aile, gençlik, cezaevi, hastane, KYK vb. alanlarda yapılan din hizmetleri ile ilgili faaliyetleri anlattı. Velilerin konuşması,4-6 yaş Kuran  Kurslarında eğitim gören öğrencilerin sema, mehteran gösterileri,  Kur’an ve şiir okuması gibi etkinliklerle program devam etti. Kurs yöneticilerine plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile program son buldu.

Açık alana kurulan şişme oyun parkı, boyama etkinlikleri ile çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı