Denizli’de Başkan Yardımcısı Dr. Işliyen, Gençlerle Bir Araya...

Denizli'de Başkan Yardımcısı Dr. Işliyen, Gençlerle Bir Araya Geldi

başkan yardımcısı dr. işliyen, gençlerle bir araya geldi

20 Ocak 2023 - 12:05

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Denizli İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü'nün düzenlediği Müftü Ahmet Hulusi Efendi Diyanet Gençlik Merkezi'nde "Muhabbet Akşamı" programı kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İsmail Şimşek, Doç. Dr. Gencal Şenyayla, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık,  Emekli Başmüfetiş İbrahim Hatipoğlu, İl Müftü Yardımcıları Semih Keskin, Ramazan Özgün Türkmen, ilçe müftüleri, il ve ilçe gençlik koordinatörleri, gençlik merkezi sorumluları ile gençler katıldı.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii din görevlilerinin seslendirdiği musiki dinletisi ile başlayan program İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın açış konuşmasıyla devam etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı konuşmada, "Bir dizi etkinlik için İlimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen'i geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle bir araya getirme mutluluğunu yaşatan Rabbimize hamdolsun. Bu vesileyle bu organizasyonumuzda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Güzide bir toplulukla bir arada bulunmaktan dolayı Cenab-ı Allah'a niyazda bulunarak konuşmasına başlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, Peygamber Efendimiz (sav)'in Risalet yıllarının ilk başlarında Rahman Suresi'nde inen ayetleri müşriklere kim sesli ki okuyacak çağrısına cevap veren Abdullah İbn Mesud (ra) kıssasını anlatarak, "O meşhur sahabinin Cenab-ı Allah'ın katındaki değerinden almamız gereken dersimiz şudur; makamla, yakışıklıkla, zenginlikle, giyim ve kuşamla, bindiğimiz arabanın markasıyla cennetteki makamımız olacak diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İmanınız yoksa Allah katında kıymetiniz yoktur. İmanınız yoksa dünyadaki varlığınızın, şöhretinizin ve makamınızın Allah katında zerre kadar anlamı  ve kıymeti yoktur." şeklinde konuştu.

Gençlere tavsiyeler bulunan İşliyen konuşmasını şöyle sürdürdü; "Birincisi, kitap okuyacaksınız. Ama ilk önce hangi kitabı okuyacağız? Cenab-ı Allah'ın kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okuyacağız. İkincisi, imanınızın göstergesi namazdır. Namazlarımızı özenle kılmaya gayret göstermeli ve önem vererek kılmalıyız. Üçüncüsü yalan söylemeyeceğiz. İman ettiğini söyleyen kişinin ağzından yalan çıkıyorsa o kişide iman durmaz. Kötü söz, hakaret ve lanet çıkmayacak. Dördüncüsü de Allah'ın yasakladığı her türlü lokma helal olmalı, kul, kamu hakkını yemektense kor ateşi yutmayı tercih edecek bir şuura erdirecek niyazlarda bulunmayız."

Konuşmalardan sonra İşliyen gençlere hediye ettiği kitapları imzalaması ve İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından katılımcılara ikramların yapılmasıyla program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor