Denizli’de Merkez- Taşra Buluşmaları Kapsamında Muhteşem...

Denizli’de Merkez- Taşra Buluşmaları Kapsamında Muhteşem Programlar Gerçekleştirildi

denizli’de merkez- taşra buluşmaları kapsamında muhteşem programlar gerçekleştirildi

29 Aralık 2022 - 12:05

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen merkez taşra buluşmaları projesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin’in katılımıyla, Denizli Müftülüğü ev sahipliğinde bir dizi programlar gerçekleştirdi.

Pazar günü Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde gerçekleştirilen İlçe Müftüleri toplantısında il müftülüğü ve ilçe müftülüklerinin din hizmetleri alanında gerçekleştirdikleri faaliyetleri içeren sunumlar gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, “Biz müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz, şube müdürlerimizle birlikte 1700 personelimiz din hizmeti alanında çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz. Sizlere yapmış olduğumuz sunumda da gördüğünüz üzere gençlerden engellilere, kadınlardan yaşlılara, çocuklardan mahkumlara, bağımlılardan göçmenlere olmak üzere toplumun temeli olan ailelerimize yönelik maddi ve manevi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kur’an muhafızı olacak öğrencilerimize yönelik hafızlık eğitim faaliyetlerimize, 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarımızdaki eğitim faaliyetlerimizi artırarak devam ediyoruz. Tüm hizmetlerimizde hayırsever Denizlili hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Cami ve Kur’an Kursu inşaatlarında her zaman olduğu gibi, eğitim ve din hizmeti alanında da her daim maddi manevi destek veriyorlar. 19 İlçemizde din hizmetini yürüten tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Denizli Müftülüğü riyasetinde 19 ilçede yürütülen hizmetlerden memnuniyetini dile getiren Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt toplantı sonra Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerinin tanıtımı için televizyon programına geçerken, Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan Müftü Ahmet Hulusi Efendi Gençlik Merkezinde, Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin, KYK Yurtlarında gerçekleştirilen gençlik buluşmalarına katılarak yüzlerce gençle bir araya geldiler.

Akşam geç saate kadar gerçekleştirilen programlardan sonra pazartesi günü Genel Müdür Kurt, ‘Merkez Taşra Buluşması’ projesi kapsamında Denizli’ de görev yapan 1700 din görevlisiyle Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde din Görevlileri Buluşma Programı gerçekleştirildi.

Müftü Aşık programda yaptığı konuşmada, "Merkez Taşra Buluşması' kapsamında İlimizi teşrif eden Kıymetli Genel Müdürümüze, Değerli Daire Başkanlarımıza ve davetimize icabet eden siz değerli personelimize hoş geldiniz diyorum. Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü vazifesi verildikten sonra Başkanlığımız tarafından hazırlanan Türkçe, yabancı dil ve lehçelerde basılı, süreli, radyo, televizyon ve dijital yayınlar alanında yaptığı çalışmalara büyük bir ivme kazandıran ve hizmet çeşitliliğini artırarak toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir kıvama getiren Genel Müdürümüz bugün aramızdadır. Yaptığı çalışmalardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın selamını ileterek konuşmasına başlayan Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, "Merkez Taşra Buluşması' programları kapsamında bir araya geldik. İslam'ın gür sedasını şehrimizin her bir yerine gayret göstererek fedakarca ulaştırmaya çalışan kıymetli meslektaşlarımı selamlıyorum. Bugün burada toplantımız vesilesiyle, Cenab-ı Allah'tan yürüttüğümüz hizmetlere ivme kazandırmasını niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

"Toplumu din konusunda aydınlatmak ve dini konularda rehberlik yapmak sorumluluğunu üstlenmiş bir kurumun mensupları olarak Cenab-ı Allah'a ne kadar hamdetsek azdır." ifadelerini kullanan Müdür Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığı hayatın her alanında toplumla iç içe olan kurumlarla hizmet icra ettiğini söyledi.

Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü; "Dinimizi vatandaşa doğru öğretme ve toplumu sahih dini bilgi ile buluşturma noktasında imkanlarımız her geçen gün artmaktadır. Başkanlığımızın televizyon, dijital, radyo, kitap, dergi ve benzeri bütün yayınlarını toplumun her kesimiyle buluşturmak zorundayız. Toplumun her kesimine hitap eden programlarımızın 7/24 arşivlerine ulaşma imkanı sunuyoruz. Bu imkanın şükrünü, başta görevlilerimizin kendilerini yetiştirmelerine vesile olarak toplumu dini bilgileri öğrenmesine vesile rehberlik ederek ifa edebiliriz. Siz kıymetli görevlilerimize, dini yayınlarımızın vatandaşlara ulaştırılmasında önemli vazifeler düşmektedir."

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Program, Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri katıldı.

Program; konuşmaların ardından, Kurt’a Aşık tarafından günün anısına; 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Denizli Meydanı'nda halka millî mücadele için verdiği fetvanın bulunduğu tablo hediye etti.

Merkez Taşra Buluşmaları programı kapsamında yapılan din hizmetlerini yerinde görmek için Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Program, Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin, İl Müftüsü Mehmet Aşık Allı Camii altında bulunan “Denizli Engelsiz Merkezini” ziyaret ettiler. Görme ve işitme engelli öğrenciler elleriyle Kur’an-ı Kerim tilavet etmeleri duygulu anlar yaşattı. Yapılan eğitim faaliyetlerinden memnuniyetini dile getiren Genel Müdür Kurt “ Diyanet İşleri Başkanlığı olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik eserlerin yanında dijital yayınlarının da olduğunu belirtti.

Engelsiz Merkezi ziyareti akabinde Kınıklı Gençlik Merkezinde İnsansız Hava Aracı çalışması gerçekleştirilen gençler ziyaret edildi. Projeye maddi manevi destek veren mekan imkanı sağlayan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’a teşekkürlerine ileten gençler çalışmalarına Kınıklı Diyanet Gençlik Merkezinde devam etmelerinden memnun olduklarını dile getirdiler. Çalışmalarında başarılarının devamını dileyen heyet hafız öğrencileri ziyaret etmek üzere Dokuzkavaklar Merkezefendi Kur’an Kursuna geçtiler.

Denizli’de bulunan 14 yatılı hafızlık Kur’an Kursundan bir tanesi olan hafızlık yatılı kursunda onlarca hafızlık öğrencisi ile bir program gerçekleştirildi. Hafızlığın öneminden bahseden Kurt “ Sizlerin hafızlıklarınızı bitirmenizin akabinde gerçekleştireceğiniz hafızlık icazet merasimine inşallah katılacağım. Çok çalışarak biran evvel hafızlıklarınızı tamamlamanızı istiyorum.” dedi.

Yoğun geçen 2 günlük programların akabinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Denizli’yi ziyaret eden heyeti uğurlayan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, “Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen bu proje kapsamında Denizli’de gerçekleştirdiğimiz çalışmalar yerinde görülmüş oldu. Bu güzel çalışmaları gerçekleştiren tüm görevlilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Konya'da Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Manisa'da Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtıldı
Manisa'da Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtıldı