Diyanet 2016 dhbt ile mi yoksa 2018 dhbt ile alım yapacak?

Diyanet 2016 dhbt ile mi alım yapacak

30 Haziran 2018 - 21:50

Diyanet işleri başkanlığı 2017 sonu itibarı ile 9500 alım gercekleştirmiş ve bunu 2016 dhbt puanına göre yapmıştı. bu itibarla yapılacak olan yeni alım ilanında hangi puanın gecerliği olacağı yönünde bircok haber cıktı. bu haberlerin cıkmasının nedeni ise ilk 2018 yılında bir dhbt sınavının yapılacak olması ve bu sınava hazırlanan kişilerin bu puanla alınmasının istemesi işte bu konuya acıklık getirdik.

2016 yılı puanıyla alım yapılmış ve bazı kontenjanlar dolmamıştı. dolmayan kontenjanlar 2016 dhbt den 50 altı alanların basavuru yapamadığı içinde birbakıma gerçekleşti. birbakıma yeni alımın 2018 dhbt puanıyla alınması zaruriyetini doğurdu. bu demek değildirki kesin olarak 2018 ile alım yapılır fakat muhtemel alım 2018 dhbt puanıyla yapılacağı yönünde.

YORUMLAR

• 10 Yorum
  • kkö
    5 yıl önce
    Kkö alımında 76 ile lisans mezunu tercih yaparken aynı sınırı geçmiş lisans mezunu artı hafız olan biri tercih yapamıyor. yaw adam lisan mezunundan da fazla puan almış üstüne bi de hafız ama diyanet kontenjanı sınırlı tutunca tercih yapamıyor Diyanet önce bu hatasını düzeltsin lütfenn
  • M. B
    5 yıl önce
    Açıklama yeni inşaallah 2019 u beklemeyiz çünkü bu açıklamadan sonra heveslenen ümitlenen var sıra geldi diye, yeni sınav olursa sıra gelmeyecekler var mülakata dahi giremeyecek var bu açıklamaya göre benim ümidim en kısa zamanda alım olur diye bekliyorum yoksa sınavlara daha çok var.... 76 puanla bekleyenler de var Önlisans kasım ayında..
  • M. B
    ...... 2016
  • ENSAR G
    5 yıl önce
    BENCE 2016 DHBT PUANIYLA ALINMALIDIR , 2018 PUANIYLA ALIM YAPILSA TEKRAR SINAVA ÇALIŞMAK GEREK VE AYNI ZAMANDA ADAY SAYISI DAHA ÇOK OLUR.
  • kriptex
    5 yıl önce
    sizin bu yorumunuz hafızlar için ,hafız olmayanlar 75 puanla bile giremedi bari hafızlık şartı koşun da hafız olmayanlar başvurmasınlar yazık bu insanlara
  • Hafiz
    5 yıl önce
    Imam larda bilmem ama kuran kursu ogreticilerinde80le. Bekleyenler.var yani bekleyen cook baskanimbirkismini alabilirsini z bizimadur etmeyin bekliyoruz
  • Hasan Çelik
    5 yıl önce
    bence alımları yeni sınavla almaları gerekir. zaten önceki sınavla 10 bin alım yapmış olup bir eleme yapıldı. kaldı ki verim çok düşük. bu kalanlardan tekrar 10 bin alım olursa tam ir facia ve cinayet işlenmiş olur.
  • Hakkı
    5 yıl önce
    Admin 2019'da alacaksa niye şimdiden alım ilanına çıktı.
  • Hafsa
    5 yıl önce
    Iyide dhbt si 50 ustunde olan ve mülkattanda 70 üstu puan alan atanamayan binlerce kisi var cok sacma bir haber olmus bu.Sadece lisansta basvuru yapan 5 bin kisiydi ve 2bin kisi alindi.
  • Ses
    Tüh
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...