Erzincan Ili Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplantısı Yapıldı

erzincan ili kurban hizmetleri komisyonu toplantısı yapıldı

30 Haziran 2021 - 13:00

Erzincan İli Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır Başkanlığında, İl Müftülüğü Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Erzincan İl Müftülüğü Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen 2021 yılı Vekâleten Kurban Hizmetleri Komisyon toplantısı Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Vekili Ahmet Sünetçi’nin katılımıyla İl Müftüsü Burhan Çakır Başkanlığında toplandı. Erzincan İlçe Müftüleri de toplantıda hazır bulundular.

Toplantıda 2021 yılı Kurban Bayramında dini amaç ve ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların, kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına, çevre güvenlik ve temizliğine uygun olarak kesebilmelerini sağlamak amacıyla kurban satılacak veya kesilecek yerlerin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konularla ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınması ile ilgili şartların düzenlenmesi yönünde kararlar alındı.

Vekâlet Yoluyla Kurban Hizmetlerinin yürütülmesi işlemleri sunum gösterimi eşliğinde katılımcılara aktarıldı. Toplantı, Kurban Bayramı öncesi yapılması gereken hazırlıkların değerlendirilmesiyle tamamlandı.

Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Tekirdağ’da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtıldı