Eskisehir’de Fatih Fen Lisesinde Değerler Eğitimi

Eskisehir'de Fatih Fen Lisesinde Değerler Eğitimi

fatih fen lisesinde değerler eğitimi

01 Nisan 2019 - 13:21

Fatih Fen Lisesinde Değerler Eğitimi

Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK, değerler eğitimi kapsamında Eskişehir Fatih Fen Lisesini ziyaret ederek; öğrencilere Hz. Peygamberi tanımak, sevmek ve örnek almak konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK, Allah insanı sevgi ile yaratmıştır. Dinimiz ise sevgi üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla bizim dinimiz sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik dinidir. Bu dinin davetçisi Peygamberler de hep sevginin, merhametin, kardeşliğin, barış ve adaletin temsilcisi olmuşlardır. Hz. Peygamber’in ‘Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız’ hadisini hatırlatarak; cennete giden yolun birbirimizi sevmekten geçtiğini, sevgilerin en yücesinin ise Allah ve Peygamber sevgisi olduğunu vurguladı. Nitekim Kur’an’ ı Kerimde ‘Kim Allah’ı çok severse, kim peygamberi çok severse (itaat ederse)  işte onlar, Allah’ın kendilerine lutuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehitler ve sâlih kişilerle beraberdirler; bunlar ne güzel arkadaşlardır!’ (Nisa 69) buyrulduğunu da ifade eden İl Müftüsü Bekir GEREK, Ayet ve hadislerin yanında, kültür ve medeniyetimizden de birçok örnek sundu. Hacı Bektaşların, Mevlanaların, Yunus Emrelerin hep sevgi dilini kullandığını, sevgi ile gönüller kazandığını belirterek, insan gönlünün nazargahı ilahi olduğunu belirtti.

İl Müftüsü Bekir GEREK, Allah ve Peygamber sevgisinin yanında vatan ve bayrak sevgisinden de bahsederek; vatan sevgisi imandandır, bayrak sevgisi milli gururumuzdur, ezan sevgisi huzurumuzdur. Dedi.

Konuşmalarının ardından öğrencilere kitap hediye eden Müftü GEREK, programda emeği geçen okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Okul Müdürü Ali Rıza EZEN ise konuşmalarından dolayı İl Müftüsü Bekir GEREK’e teşekkür ederek, hediye takdim ettiler.

Fatih Fen Lisesine gerçekleştirilen ziyarette İl Müftüsü Bekir GEREK’e,  İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım ALTUNER eşlik etti.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret