Eskisehir’de Gençlerle Hasbihal Programına Büyük Ilgi

Eskisehir'de Gençlerle Hasbihal Programına Büyük Ilgi

gençlerle hasbihal programına büyük ilgi

24 Aralık 2021 - 13:20

İl Müftüsü Bekir Gerek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bala Hatun Kız Öğrenci Yurdunun düzenlemiş olduğu Gençlerle  Hasbihal Programına katıldı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan İl Müftüsü Bekir GEREK, Gençlik,Maneviyat ve Güzel Ahlak konuları üzerinde durarak gençlere  tavsiyelerde bulundu. Gençlere kariyer mi karakter mi sorularını yönelten Bekir Gerek; her şeyden önce düzgün bir karakter sahibi olunması gerektiğini, ardından ilmin ve kalemin gücüne çok inandığını söyleyerek okumanın öneminden bahsetti. Gençlerin bu milletin hazinesi ve geleceği olduğunu belirten Bekir GEREK gençlere çok güvendiğini söyleyerek,gençlere yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtip gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Programda konuşan Vişnelik Cami Kuran Kursu Öğreticisi Hatice GEREK ise ‘’ Dinin bize verdiği en önemli öğütlerden biri ahlaki değerlerdir. Dini hayatı öğreneceğimiz tek yer ise Kuranı kerim ve Peygamber efendimizin hayatıdır. Bedenin gıdaya, aklın bilgiye, ruhun inanmaya ihtiyacı vardır. Öyleyse ruhun gıdası olan imana, inanca, salih amele dikkat etmeli ve asla ihmal etmemeliyiz.’’ dedi.

Program İl Müftüsü Bekir GEREK tarafından gençlere kitap hediye edilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakır'da Annelerin Huzur Arayışı Sempozyumu Gerçekleştirildi.
Diyarbakır'da Annelerin Huzur Arayışı Sempozyumu...
Erzincan'a Diyanet Akademi (dini Ihtisas Merkezi) Açılıyor
Erzincan'a Diyanet Akademi (dini Ihtisas Merkezi) Açılıyor