Eskisehir’de Hacı Emine Soyer Kur’an Kursunun Temeli Törenle...

Eskisehir'de Hacı Emine Soyer Kur’an Kursunun Temeli Törenle Atıldı

hacı emine soyer kur’an kursunun temeli törenle atıldı

03 Kasım 2018 - 13:20

Arsası hayır sahibi Hanife TAKTAK tarafından bağışlanan, Hacı Emine SOYER tarafından 500.000 TL. yardım yapılan Kur’an Kursunun temeli atıldı.

Törene Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç YILMAZ, İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları Dilaver ŞAHİN, İbrahim ÇAYIR, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM, Alpu İlçe Müftüsü Muammer ÖLMEZ, Çifteler İlçe Müftüsü Asım CEYLAN, çok sayıda vatandaş ve Kur’an Kursu öğrencisi katıldı.

Törende konuşma yapan İl Müftüsü Bekir GEREK; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler olarak 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu, İhtiyaç odaklı Kur’an Kursu, Hafızlık eğitim ve gençlik hizmetlerine ve ailelerin sağlam yapısının korunmasına büyük önem verdiklerini belirterek, bu önem verdiğimizin bir göstergesi olarak 4-6 yaş grubu 120 öğrenci kapasiteli Kur’an Kursunun temelini atmaktayız. Kursun üst katında ise 25 öğrencinin kalabileceği 4 adet Diyanet Öğrenci Evi bulunacak.

İlimizde 229 Kur’an Kursunda toplamda 6800 öğrenci bulunmaktadır. Her geçen gün 4-6 yaş grubu, ihtiyaç odaklı, hafızlık Kur’an Kursu öğrenci sayıları artmakta ve halkımıza güzel hizmet vermekten mutluluk ve heyecan yaşamaktayız dedi.

Çalışmalarından dolayı Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM ve ekibine teşekkür etti.

Törende konuşma yapan Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç YILMAZ ise güzel hizmetlerinden ve çalışmalarından dolayı İl Müftüsü Bekir GEREK ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM’ a teşekkür etti.

Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor