Eskisehir’de ‘’hz. Peygamber, Cami Ve Irşat’’ Konulu...

Eskisehir'de ‘’hz. Peygamber, Cami Ve Irşat’’ Konulu Konferans Gerçekleştirildi.

‘’hz. peygamber, cami ve irşat’’ konulu konferans gerçekleştirildi.

11 Ekim 2022 - 13:20

Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl müftüsü Bekir Gerek ise yaptığı açılış konuşmasında “Yedi gün 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir fedakarlıkla şehrimizdeki manevi değerleri en yüksek seviyede tutmak için gayret eden, doğumdan ölüme insanlarımıza dokunan ve büyük bir aşkla, şevkle din hizmetini gerçekleştirmek üzere çalışan tüm din görevlilerimizin camiler ve din görevlileri haftasını canı gönülden tebrik ederim.’’ dedi.

Programda konuşan Vali Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız bu sene ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı ve Mevlid-i Nebi Haftasını “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” teması ile idrak etmenin heyecanı içinde olduklarını ifade ederek İrşat yani ‘doğru yolu göstermek’ denildiğinde ilk aklımıza gelen Sevgili Peygamberimizdir. Kur’an-ı Kerim’de Allah Resulü Müslümanlarla birlikte tüm insanlık için üsve-i hasene, yani en güzel örnek olarak gösterilmiştir. Peygamberimizin Medine’ye hicret ettikten sonra ilk iş olarak inşa ettirdiği Mescid-i Nebevî başta olmak üzere bütün camiler, müslümanların ilk okulu, toplumun manevi merkezi, milletin umudu konumundadırlar. Buna en canlı örnek sesleri hâlâ kulaklarımızda çınlayan 15 Temmuz gecesi minarelerimizden verilen selalardır. Öyle karanlık bir gecede yükselen sela sesleri ile aziz milletimiz vatanımızı bölmek isteyen hainlere karşı uyarılmış birlik ve beraberliği ile de gerekli cevabı vermiştir." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ise verdiği konferans da " İnsanlık ağacının en yüce şahsiyetleri peygamberlerdir. Cenabı Allah,insanoğlu Rabbini unutmasın,varlığının hikmetini idrak etsin diye peygamberler göndermiştir. Yüce Mevla, peygamberlerine gönderdiği kitaplarla sürekli olarak kulunu irşat etmiş ve hidayete davet etmiştir. Bu yüzden insanoğlu Peygamberin ve Kur’an-ı Kerim’in bütün kainatı kuşatan çağrısına çok büyük önem vermeli hayatını bu çağrıya uygun olarak idame ettirmelidir. Bizleri bekleyen ebedi hayatı kazanmak için dünya hayatında çalışmaya devam etmeli ve bu yolun sahibini iyi tanımalıdır. Hidayetin sahibi Allah’ tır ama irşat etme görevi bizim omuzlarımızda bir sorumluluktur. Dolayısıyla Peygamber efendimiz bütün hayatıyla,ortaya koyduğu aile yapısıyla, insanlarla olan ilişkileri ile beraber nasıl irşad görevini yerine getirdiyse bizlerde onu örnek almalı ve çevremize faydalı olmak için elimizden geleni yapmalıyız." diyerek Mevlidi Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını niyaz etti.

Program,Mevlidi Nebi haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde din görevlileri arasında yapılan çeşitli alanlardaki yarışmalarda dereceye giren din görevlileri ile hayır sahiplerine ödüllerin verilmesiyle ve görevlilerimize protokol tarafından gül hediye edilmesinin ardından sona erdi.

Eskişehir Dini İhtisas Merkezinde gerçekleştirilen törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Diyanet Akademi Başkanı Kadir Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Vali Yardımcısı Salih Altun, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...