Eskisehir’de Il Müftümüz Inönü Ilçesinde Konferans Verdi

Eskisehir'de Il Müftümüz Inönü Ilçesinde Konferans Verdi

il müftümüz inönü ilçesinde konferans verdi

27 Kasım 2018 - 20:25

İl Müftüsü Bekir GEREK İnönü ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla konferans verdi.

Konferansta yapmış olduğu konuşmada; Allah, sevgili Peygamberimizi bize örnek almamız için göndermiştir. O’ nun gençlik hayatı da evlilik hayatı da, Peygamberlik hayatı da bizler için en güzel örnektir dedi.

Cenab-ı Allah Kur’an da iyi gençlere örnek olarak Hz. Adem’in oğlu Habil’i, bir iman ve teslimiyet abidesi olarak Hz. İbrahim’i, bir sabır abidesi olarak Hz. İsmail’i, bir iffet abidesi olarak Hz. Yusuf’u, yine iffet abidesi olarak Hz. Meryem ve Hz. Şuyib’in kızlarını örnek göstermiştir.

Kötü gençlere örnek olarak ta Hz. Adem’in oğlu Kabil ve Hz. Nuh’un oğlunu örnek göstererek nasıl felakete uğradıklarını bizlere bildirmektedir.

Bize düşen görev çocuklarımızı Peygamber sevgisi ve güzel ahlak üzere yetiştirelim. Bunun için de Kur’an da gösterilen gençler ve Peygamberimizin hayatını çocuklarımıza öğretelim. Bunlarla ilgili kitap hediye edelim dedi.

Konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor