Gaziantep’de Nizip Ilçemizde Salih-nazlı Ceyhan 4-6 Yaş Kur’an...

Gaziantep'de Nizip Ilçemizde Salih-nazlı Ceyhan 4-6 Yaş Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

nizip ilçemizde salih-nazlı ceyhan 4-6 yaş kur'an kursu hizmete açıldı

01 Eylül 2022 - 13:30

Açılış programında konuşan İl Müftümüz Dr. Hüseyin Hazırlar,

“En önemli konu çocuklarımızın minik yüreklerine Allah sevgisini nakşetmektir” dedi

Hazırlar; “Bugün atılan imzaların meyvesini verdiği bir atmosferi yaşıyoruz. Yeryüzünün en masum en temiz en saf varlıkları çocuklarımızdır. Dolayısı ile çocuklarımızı yarınlara hazırlamak, onlara temel değerlerimizi, inançlarımızı, geleneklerimizi aktarmak son derece önem arz ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü 4 yaşından itibaren tüm vatandaşlarımızı kapsayan eğitim programları var. Son dönemlerde bu eğitimlerin içinden en önemlisi de 4-6 yaş Kuran Kurslarında verilen eğitimler olmuştur. Efendimizin ifadesiyle, en önemli konu çocuklarımızın minik yüreklerine Allah sevgisini nakşetmektir.”

“Güzel ahlakı kazandırmak 4-6 yaş Kuran Kurslarımızın en temel hedefidir.”

Hazırlar, “Temel değerlerimizi, sadakati, vefayı, güzel ahlakı kazandırmak 4-6 yaş Kuran Kurslarımızın en temel hedefidir. Bunun yanında okul öncesinde becerilerine göre çocuklarımıza çeşitli etkinlikler yine bu kurslarımızda devam ediyor. Bugün açılışını yapmak üzere olduğumuz tekli eğitimde 100 öğrencimize, sabah ve öğle eğitim verildiğinde ise 200 öğrencimize eğitimin verileceği bu kursu Nizip ilçemize kazandıran hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Kursun yapım sürecinde her türlü yardımı ve desteği sağlayan belediye başkanımıza ve kaymakamımıza ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, konuşmasında, kentin 4-6 yaş Kur'an kursu hizmetleriyle Türkiye'de örnek bir il olduğunu belirtti.

“Buranın sevabı yapana da yaptırana da vesile olana da yeter de artar.”

Gül, "Bu tür hizmetler hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bizim sigortalarımızdır. Herkes çocuğunun iyi yetişmesini ister ve herkes çocuğunun manevi eğitimini çok iyi şekilde almasını ister işte bu ve benzeri kurumlarımız kıymetli çocuklarımıza bu eğitimleri en güzel şekilde verecekler. Buranın sevabı yapana da yaptırana da vesile olana da yeter de artar. Bir kez daha bu güzel hizmeti yapana ve vesile olana teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Nizip Müftüsü Selahattin Özçelik’in yaptığı dua ile kurs hizmete açıldı.

Açılış programına Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkan Mehmet Sarı, İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, Hayırsever iş adamı Salih Ceyhan ve ailesi, protokol üyeleri ve halkımızın katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı