Gaziantep’te 15 Temmuz şehitleri Aynı Ruhla Anıldı

Gaziantep’te 15 Temmuz şehitleri Aynı Ruhla Anıldı

gaziantep’te 15 temmuz şehitleri aynı ruhla anıldı

17 Temmuz 2020 - 13:30

Gaziantep Valiliği koordinatörlüğünde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı icra edildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan anma programında bu sene Koronavirüs Salgını (COVID-19) tedbirleri ön plandaydı. Alanda katılımcılar için konulan sandalyeler sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirilirken, programın gerçekleştiği meydanda belli aralıklarla dezenfektan aracıyla bölgedeki hijyen sahasında güvenli ortamı oluşturdu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, meydandaki katılımcıların hep beraber gür bir sesle Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okuması ile başladı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından, okunan hatimlerin duası il Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR tarafından yapıldı.
Kalkışmanın yaşandığı gecede meydana gelen olayların gösterildiği, Cumhurbaşkanı İletişim Daire Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon gösteriminin izlenildiği anma programı protokol konuşmalarıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşması ise meydana kurulan dev ekrandan takip edildi.
Anma programında Büyükşehir Belediyesi tarafından dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile canlı bağlantı yapıldı. Sayın GÖRMEZ, günün anlam ve önemine dair duygu ve düşüncelerini Gazi şehirlilerle paylaştı.
Saat 00:13'te meydanda ve bütün şehirde aynı anda Selalar okundu. Ardından Din Görevlilerimizin Kur'an tilaveti, kaside, ilâhi, mevlid okumaları ile devam eden program Sabah Namazının kılınmasıyla sona erdi...

#15Temmuz


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri