Gumushane’de Ahilik Haftası

Gumushane'de Ahilik Haftası

ahilik haftası

24 Eylül 2021 - 14:10

Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl olduğu gibi bu yılda Ahilik Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu yılki Ahilik Haftasında, Ticaret Ahlakı, Esnaf Ahlakı, Alışveriş Ahlakı, Üretim ve Tüketim Ahlakı, Rızık Ahlakı, Helal Bilinci, Helal Gıdanın Önemi, Ahilik Kültürü ve Ahilik ilkeleri konuları özelinde etkinlikler yer almaktadır. Bu etkinlikler çerçevesinde Gümüşhane İl Müftülüğümüz, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda bir program düzenledi. Program okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, İl Müftümüz sayın Dr. Mehmet Sırrı ŞIK’ın konusmasıyla devam etti. Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selami ŞİMŞEK’in konuşmacı olarak davet edildiği program, hocamızın günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasının ardından sona erdi.

Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...