Hakkari’de Din Görevlileri Sabah Namazında Gençlerle Buluştu

Hakkari'de Din Görevlileri Sabah Namazında Gençlerle Buluştu

din görevlileri sabah namazında gençlerle buluştu

16 Aralık 2022 - 14:20

Din görevlileri sabah namazında gençlerle buluştu

İl Müftülüğünce Merkez Ulu Cami’inde düzenlenen sabah namazı buluşması programı din görevlileri ile gençleri bir araya getirdi.

Yasin-i Şerif suresinin okunmasıyla başlayan program Sabah namazının edası, zikir, tehlil, tekbir ve salavatların getirilmesi ile devam etti.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu yaptığı konuşmada Sabah namazının hikmet ve faziletine kısaca değindikten sonra, “insan hayatının en önemli devresi gençlik dönemidir. İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin kıymetini bilin.” dedi.

Gençlere, hayatlarını kendileri ve toplum için faydalı ilim öğrenmekle geçirmeleri gerektiğini söyleyerek tavsiyelerine devam eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu özetle; “Okuyun. Dinimiz ve toplumumuz için zararlı olanlarla arkadaş olmayın. Kötülüklerden uzak durum. Çevrenizde de bir kötülük gördüğünüz zaman onu güzellikle düzeltmeye çalışın. Gerek kılık kıyafetinize ve gerekse tutum ve davranışlarınızla bizden olmayanlara benzemeye çalışmayın. Dinimiz İslam’ın kural ve esaslarını hayatımıza nakşedin. Namazları kılmaya devam edin. Çünkü namaz insanı Allah’a yaklaştırır ve her türlü kötülükten uzaklaştırır. Hz. Peygamber ve ashabının izinden yürümeye devam edin. Onları rehber edinin” ifadelerinde bulundu.

Verilen ikramın ardından program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin