Hatay’da Tevhid Mücadelesi Ve Iman Esasları Konulu Konferans

Hatay'da Tevhid Mücadelesi Ve Iman Esasları Konulu Konferans

tevhid mücadelesi ve iman esasları konulu konferans

07 Kasım 2018 - 14:35

Hatay Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin düzenlediği ve her hafta farklı bir konuşmacının katıldığı "Şuur Dersleri" programına bu hafta Hatay İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleşen program Muhammed Parlak hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, konuşmasına yıllardır her hafta düzenli olarak bu programı gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği mensuplarını tebrik ederek başladı.

İl Müftümüz, Kur’an-ı Kerim’den bazı peygamberlerin ve kavimlerin hayatlarından örnekler vererek geçmişten bugüne ‘Tevhid Mücadelesi’ni anlattı.

Tevhid ve vahdet İslam’ın özü olduğunu belirten İl Müftümüz, Hz. Adem babamızla başlayan bu yürüyüşte bütün peygamberler kendi kavimlerini Allah’ın varlığına ve birliğine yani Tevhid inancına davet etiler. Bu mücadele bugünde devam ediyor” dedi.

İl Müftümüz konuşmasının devamında; Tevhid mücadelesi veren Hz. Adem’den Ashab-ı Kehf’e, İbrahim Aleyhisslam’dan, Nuh Aleyhisselam’a ve hepsinden öte Peygamber Efendimizin hayatlarına baktığımızda iman küfür mücadelesi hep devam etmiştir. Tevhid inancı kalplere gönüllere yerleştiği gibi ondan nasibe olmayanlar bu mücadelenin karşısında olmuşlardır. Cenabı Hak bizimde Tevhid inancımızı kalplerimize gönüllerimize nakşetsin ve son nefesimize kadar rızasına giden hak ve hakikat yolundan bizleri ayırmasın” diye konuştu.

Yoğun katılımın olduğu programa Milli Gazete Yazarı İlahiyatçı Dr. Necmettin Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, Antakya Temsilcisi Mehmet İncecik, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, HATİM-DER Başkanı Mehmet Yolcu, Şuurlu Öğretmenler Derneği Hatay Şube Başkanı Recep Bilgin, Din-Bir-Der Hatay Şube Başkanı Selim Demirli ve bazı STK temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.