Idlib’de Kurulan Konya Mahallesi’ne 1 Tır Dolusu Pencere...

Idlib’de Kurulan Konya Mahallesi’ne 1 Tır Dolusu Pencere Yardımı

idlib’de kurulan konya mahallesi’ne 1 tır dolusu pencere yardımı

26 Mart 2021 - 17:55

 

Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutlarına 1 tır dolusu pencere bağışlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Suriye’deki savaş mağduru ailelere yönelik “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” sloganıyla başlattığı projeye toplumun tüm kesimlerinden destek artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Konya İl Müftülüğü ve TDV Konya Şubesi’nin başlattığı “İdlib’de Bir Konya Mahallesi Kuralım” kampanyasında temin edilen yaklaşık 750 konut bedeli İdlib bölgesine ulaştırıldı.

Kampanyaya destek artarak devam ederken PVC imalatçısı Konyalı hayırsever bir işadamının öncülüğünde diğer hayırseverlerin ve TDV Konya Şubesi'nin önemli katkıları ile  konut projesine 1 tır dolusu inşaat malzemesi temin edildi..

Suriye’nin İdlib kentinde inşa edilecek olan Konya Mahallesinde kullanılmak üzere 630 adet pencere ile 192 adet WC taşı yüklü yardım tırı dualarla Cilvegözü Sınır Kapısına uğurlandı.

Yardım tırının hazırlanmasında ve İdlib’e ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge şunları kaydetti:

‘’Bugün Berat Kandili'nin arefesinde üç ayların içerisinde Yolun İyilik olsun programı dahilinde İdlib’e gönderilmek üzere hazırlanan yardım tırının şahidi oluyoruz.

Bu tırın hazırlanmasında, bu yardımın oraya ulaştırılmasında emeği geçen herkese hassaten en kalbi şükranlarımı iletiyorum.

Özellikle idlib hususunda duyarlılığın artmasına vesile olan Ahmet Poçanoğlu hocamızın da ismini burda hayırla yad ederek kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum.

Bu türlü bir faaliyet içerisinde o evler için kapı ve pencere hazırlayıp gönderen kardeşimizi de canı gönülden tebrik ediyorum. Allah onun da hayrını kabul etsin.

Hepinizi Allaha emanet ediyorum.Cumanızı ve bir gün sonra gerçekleşecek olan Berat Kandilinizi tebrik ediyor, Ramazan-ı Şerife hayırla ulaşmayı Rabbim’den niyaz ediyorum.’’


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.