Istanbul Müftüsü Yılmaz’dan Ufa Islam üniversitesi’ne...

Istanbul Müftüsü Yılmaz’dan Ufa Islam üniversitesi’ne Ziyaret

istanbul müftüsü yılmaz’dan ufa islam üniversitesi’ne ziyaret

28 Ekim 2018 - 02:14

İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti’nin başkenti Ufa’da “İslam Üniversitesi” inşa ediyor. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, tamamlanma aşamasına gelen inşaatta incelemelerde bulundu.

İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi tarafından Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti’nin başkenti Ufa’da yaptırılan Ufa İslam Üniversitesi tamamlanma aşamasına geldi. Yapımına 2015’te başlanan ve yüzde 95’i tamamlanan üniversitenin inşaatında sona gelindi. Ufa’da üniversite inşaatında İstanbul Müftüsü Yardımcısı Ömer Erden ile birlikte incelemelerde bulunan İstanbul Müftüsü Yılmaz, Rusya Müslümanları Dini Nezaret Merkezi Başkanı Şeyhülislam Talat Safa Taceddin ile ziyaret ettiği inşaatın bitirilme aşamasına geldiğini görmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Üniversitenin Ufa’da yaklaşık 200 sene önce yapılan bir cami ve medresenin yanında inşa edildiğini kaydeden Yılmaz, “İnşaatımız tamamlandığında yatılı eğitimin verileceği bütüncül bir üniversite kurulmuş olacak” dedi. Yılmaz, özellikle aşırılıklardan uzak ortak tarihi değerlerimiz etrafında modern düşünce ile şekillenecek İslam Üniversitesi’nin Rusya’da yaşayan Müslümanlar açısından çok anlamlı olacağını ifade etti.

Yılmaz, üniversitenin Türkiye’nin Başkurtistan’da yaşayan Müslüman kardeşlerine hediyesi olduğunu belirterek, “Ufa ile Türkiye arasında ilmi iş birliği geliştirilmesini amaçlıyoruz. Üniversitenin açılışının ardından buradan oraya ve oradan buraya ilim insanları göndermek gibi bir iş birliğinin olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Yılmaz, Ufa’daki cami ve medresenin 1789’dan itibaren Rusya’da yaşayan Müslümanların dini merkezi olduğunu da sözlerine ekledi. 24.10.2018

Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.