Istanbul Müftülüğü “seslendirme Kursu” Açtı

Istanbul Müftülüğü “seslendirme Kursu” Açtı

istanbul müftülüğü “seslendirme kursu” açtı

17 Mart 2021 - 15:00

İstanbul Müftülüğü ve TRT İstanbul Müdürlüğü işbirliğinde, “Sesli Kütüphane Stüdyosu”nda seslendirme yapacak diyanet personeline yönelik “Seslendirme Kursu” açtı.

İstanbul Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları başta olmak üzere İstanbul Müftülüğü “Din ve Hayat Dergisi” ve uygun görülen eserleri “Sesli Kütüphane Stüdyosu”nda seslendirecek diyanet personeline eğitim vermek amacıyla “Seslendirme Kursu” açtı.

TRT İstanbul Müdürlüğü işbirliğinde açılan “Seslendirme Kursu”na 230 diyanet personeli müracaat etti. TRT spikeri Mehmet Çelikyay başkanlığında oluşturulan komisyon marifetiyle seçim yapıldı ve 32 kursiyer eğitime başladı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Nuruosmaniye Ek Hizmet Binası’nda açılan “Seslendirme Kursu”nu ziyaret etti. TRT ailesine ve spiker Mehmet Çelikyay’a katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Burada sunulacak katkı sadece ve sadece sesli kütüphane oluşturma noktasındaki katkının ötesinde hak ve hakikati topluma ulaştırma bağlamında güzel ve fasih bir telaffuzu yakalamak açısından önem arz ediyor.” dedi. Konuşmasına devam eden İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, “Toplum kültürel anlamda bir gelişim içerisinde ve eğer biz kurum olarak toplumdaki kültürel gelişmeye eşlik edemezsek anlattıklarımız toplumda kabul görmeyecektir. Yerinde sayan bir hatibin kendini sürekli geliştiren muhatap kitlesine bir şeyler vermesi asla mümkün değildir. Bu gelişmemiz hem muhteva ve içerik açısından olacak hem de bu muhtevanın sunumu bakımından olacak.”  ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen ziyarette TRT Spikeri Mehmet Çelikyay kendi eseri olan “Diksiyon, Beden Dili ve Hitabet” isimli eserini İstanbul Müftüsü Maşalı’ya hediye etti.

Pandemi (Covid-19) kurallarına riayet edilerek gerekleştirilen ziyaret toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...