Kahramanmaras’da Prof. Dr. Martı: Din Görevlilerimize Minnet Ve...

Kahramanmaras'da Prof. Dr. Martı: Din Görevlilerimize Minnet Ve şükran Borçluyuz

prof. dr. martı: din görevlilerimize minnet ve şükran borçluyuz

13 Şubat 2024 - 16:20

Kahramanmaraş'ta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, "Depremin en zor günlerinde, adeta kıyamet sahnesinin yaşandığı bir süreçte gayret eden din görevlilerimize minnet ve şükran borçluyuz." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, 06 Şubat depreminin seneyi devriyesinde Kahramanmaraş Müftülüğü'nce düzenlenen programda din görevlileriyle bir araya geldi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Martı, "Depremin en zor günlerinde, adeta kıyamet sahnesinin yaşandığı bir süreçte gayret eden din görevlilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Bu gayretin dünyevi karşılığının ötesinde ahirette mükafatı çok büyük olacak. Zor zamanların şöyle bir özelliği var ki; içimizdeki gizli istidadı ortaya çıkarıyor. Felaket zamanlarında ruhen ayakta kalanlar sadece ve sadece hayatın anlamını idrak edenlerdir. Dünyada hususi bir vazifesi olduğunu idrak eden kişi her türlü felakete karşı ayakta kalabilir." ifadelerini kaydetti.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan da tüm katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Martı, Kahramanmaraş programı kapsamında İl Müftülüğünü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Evi'ni de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Hasan-Fatma Balcı Kur'an Kursu'nda öğrencilerle hasbihal eden Prof. Dr. Martı, Umut Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek depremzedeleri dinledi. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Martı, depremde yakınlarını kaybeden personelle de akşam yemeğinde bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı'ya ziyaretlerinde İl Müftüsü Abdurrahman Kotan da eşlik etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...