Karaman Müftülüğü zenbilli ali efendi kur’an kursu...

Karaman Müftülüğü zenbilli ali efendi kur’an kursu hafızlarına mezuniyet töreni yapıldı

ZENBiLLi ALi EFENDi KUR’AN KURSU HAFıZLARıNA MEZUNiYET TöRENi YAPıLDı

31 Mart 2018 - 17:31

ZENBİLLİ ALİ EFENDİ KUR’AN KURSU HAFIZLARINA MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Karaman İl Müftülüğü, Zenbilli Ali Efendi Erkek Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 16 öğrenci için 'Hafızlık Merasimi' yapıldı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan merasime, Vali Sayın Fahri Meral, Hanımefendi Zehra Meral, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, Sosyal Güvenlik Kurumu  İl Müdürü Serdar Fındık, Gençlik Hizmetleri ve      Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, TKDK Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, Karaman İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci, İl Müftü yardımcısı Ali Abay, Şube Müdürü Ali Eryılmaz Vaizler, İmam Hatip ve Müezzinler iş adamları, sivil toplum kuruluşları, vakıf ve dernek yöneticileri Zenbilli Ali Efendi Erkek Kur’an Kursu idarecileri, eğitimcileri, öğrencileri, velileri ve   davetliler katıldı.

Sunumunu Müftülüğümüz A.D.R.B. Vaizi Mustafa Dökmen ’in yaptığı,  Hıfzını dinleyerek tamamlayan görme engelli Hafız Mustafa Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketencinin açılış konuşması ile devam etti.

İlimiz Müftüsü konuşmasında;

اِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَاِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ
Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz. (Hicr 15/ 9)

“Yüce kitabımız Kur'an Allah'ın insanlara son elçisi vasıtasıyla son hitabıdır. Hazreti Kur'an sevgili peygamberimizin Hazreti Muhammed Mustafa'nın en büyük mucizesidir. En kıymetli mirasıdır. Hazreti Kur’an Peygamberimizin bize bıraktığı en önemli emanetidir. İnsanın kutlu yolculuğunda bir rehber, bir kılavuz bir yol haritasıdır. Bugün hafızlarımızı burada görüyoruz. Hafızlık önemli bir kıymet, sevgili peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde ümmetimin en şereflileri onu hıfz edenler, taşıyanlar, hafızlardır buyuruyor. Allah o şerefe Nail olmayı bu yavrularımıza nasip etti. Sizleri tebrik ederim. Mübarek bir yola girdiniz Allah sizi sevdiğiniz amellerle muvaffak kılsın.”

                 34. İl Müftüleri İstişare Toplantısından yeni gelen İlimiz Müftüsü, toplantı Sonuç Bildirgesinin önemine vurgu yaptı ve vatımız milletimiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmasının devamında “ Bu meyanda günümüze kadar Camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda Kahraman Ordumuzun, polisimizin muzaffer olması için Hatimler okunmuş, Feth sureleri okunmuş ve dualar edilmiştir. Okunmaya da devam edilecektir. Tüm şehitlerimizin, Çanakkale şehitlerimizin, 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bütün şehitlerimize, Afrin şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve yakınlarına sabrı cemil gazilerimize sıhhat afiyet ve şifalar dilerim. Afrin  Zeytin Dalı Harekatında Ordumuzu muzaffer kılan Rabbimize Hamdü senalar olsun.

Ayrıca bugün idrak ettiğimiz ve Ramazanı şerife kadar “Allahım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır.” Duaları ile yaşayacağımız Mübarek üç aylarınızı ve bu hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece idrak edecek olduğumuz Regaib gecenizi tebrik ediyorum.

Bu vesileyle Kur'an Kurslarımıza şimdiye dek emek veren ve bundan sonra da maddi manevi destekleriyle yavrularımızın Kur'an'la haşr neşr olmasını sağlayan herkese, ayrıca öğrencilerimize ailelerine ve Kur’an Kursu öğreticilerine, Cami görevlisi Din gönüllüsü kardeşlerime bu programın hazırlığında emeği geçenlere teşekkür ediyor, teşriflerinizden dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum.”Diyerek konuşmasını tamamladı.

Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi dinletisi ve hafızların Feth suresi okuması ile devam eden programda Çanakkale şehitlerimiz,  15 Temmuz Şehitlerimiz, Afrin Şehitlerimiz ve bütün şehitlerimiz için dua edildi.

Sayın Valimiz,  Belediye Başkan yardımcısı Duran Kabaağaç ve İl Müftümüz tarafından hafızlara çeşitli hediyeler verilmesi ve İl Müftümüzün Vali Bey’e çiçek takdimi ile program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin