Kars’ta Kırgızistan Vatandaşı Nasledova Tatıana, Kelime-i...

Kars'ta Kırgızistan Vatandaşı Nasledova Tatıana, Kelime-i şehadet Getirerek Müslüman Oldu.

kırgızistan vatandaşı nasledova tatıana, kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.

21 Mayıs 2021 - 16:55

Kars il müftülüğüne müracaat eden Kırgızistan vatandaşı Nasledova Tatıana, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Kars il müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde Hıristiyanlıktan İslam dinine geçen, Nasledova ‘Meryem’ ismini alarak Müslüman oldu.
Duygulu anların yaşandığı merasimde, İl Müftüsü Yusuf EVİŞ, Nasledova Tatıana’ya İslam dini ve Müslümanlık hakkında detaylı açıklamalar yaptıktan sonra ihtida merasimine geçildi.
Müslüman olmak için İslamiyet’i çok araştırdığını ifade eden Nasledova Tatıana, kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Allah’ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum.” şeklinde konuştu.
İl Müftüsü Yusuf Eviş yapılan ihtida merasiminde “Allah katında tek din İslam’dır. Araştırmaları sonucunda Müslüman olan Meryem kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Müslüman olan Nasledova Tatıana’ya İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından ihtida belgesinin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Kur’an-ı Kerim ve İslâm İlmihali kitabı hediye edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...