Kayseri’de Gençlik Bilgi Yarışması ödül Töreni...

Kayseri'de Gençlik Bilgi Yarışması ödül Töreni Gerçekleştirildi

gençlik bilgi yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

30 Mart 2022 - 17:10

İl Müftülüğümüzce İl Müftüsü Yusuf Akkuş başkanlığında “Gençlik Bilgi Yarışması” ödül töreni gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde İl Müftülüklerince 19 Şubat 2022 Cumartesi günü online olarak ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Gençlik Bilgi Yarışması’nın ödül töreni, 29 Mart 2022 günü İl Müftüsü Akkuş başkanlığında İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen Gençlik Bilgi Yarışması ile gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade yarışma vesilesi ile Hz. Peygamber (s.a.s.)’i tanıma, onun mesajını anlama, öğrencilerin milli ve manevi duygularını geliştirme ve Başkanlık çalışmaları ile tanıştırma hedeflendi. Düzenlenen Gençlik Bilgi Yarışması Hz. Muhammed’in Hayatı (Prof. Dr. Casim Avcı - Mevlana İdris) kitabından gerçekleştirildi.

Ödül töreni öncesi söz alan Müftü Akkuş, “Gençlerimiz çalışmışlar ve bütün soruları doğru yapmışlar maşallah. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bugün sizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Önemli olan bir toplumun geleceğini inşa edebilmesidir. Geleceği inşa etmek gençlerden geçiyor. Gençler bir taraftan akademik derslere çalışırken öbür taraftan da mutlaka dinini ihmal etmemeliler. Secdelerini ve namazlarını ihmal etmemelidirler. Dürüstlükten taviz vermeyin. Samimiyetinizden taviz vermeyin. Ben tekrar her birinizi tebrik ediyorum. Her birinize teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra İl Müftüsü Akkuş ve İl Müftü Yardımcıları Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen tarafından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.