Kayseri’de Il Müftülüğümüzden Tdv Kız Yurdunda Iftar

Kayseri'de Il Müftülüğümüzden Tdv Kız Yurdunda Iftar

il müftülüğümüzden tdv kız yurdunda iftar

10 Mayıs 2019 - 17:38

08.05.2018 Çarşamba günü İl Müftülüğümüz tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Kemal İmamtorunu Yüksek Öğrenim yurdunda kalan öğrencilere iftar yemeği verildi.

İftar yemeği sonrası Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat dua yaptı. Daha sonra söz alan İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, “Sınav döneminiz başlıyor. Yüce Mevla sınavlarınızda muvaffakiyetler nasip eylesin. Sizler ailelerinizden uzakta burada eğitimlerinizi burada sürdürürken sizlerle iftar sofralarında biraraya gelmek bizleri gerçekten mutlu ediyor. Ancak sizlerin daha çok mutlu olacağı bir şey var ki oda sınavlarınızı hayırlısıyla verip ailelerinizle birlikte güzel bir şekilde iftar yapabilmektir, bayram yapabilmektir. Yüce Mevla bunları da sizlere nasip eylesin inşallah.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) şöyle buyuruyor: “Sizlerden her biriniz Ramazan orucunun farziyetine inanarak ve karşılığını da yalnızca Allah’tan bekleyerek oruç tutacak olursa, geçmiş günahları affolunur.”  İnşallah inanarak ve karşılığını yalnızca Allah’tan bekleyerek tutmuş olduğumuz bu oruçlarımız, geçmiş günahlarımıza kefaret olsun. Bundan sonraki hayatlarınızda Kur’an’ın getirdiği emir ve yasaklarına, Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in rehberliğine tabi olarak bu dünyada Müslümanca bir hayat yaşamayı yüce Mevla hepinize nasip ve müesser eylesin. İnşallah sizlerde okullarınızı bitirip hayata atıldığınız zaman ihtiyaç sahibi insanları iftarlarınızda misafir edersiniz. Özellikle de öğrenci kardeşlerinizi unutmazsınız inşallah. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenlenen iftar yemeğine, İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcımız Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, Ahat Taşçı, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Talas İlçe Müftüsü ve Kocasinan İlçe Müftü Vekili Esat Yapıcı, TDV Eğitim Koordinatörleri, yurt idarecileri ve öğrenciler iştirak etti.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret