Kayseri’de “peygamberimi öğreniyorum” Bilgi Yarışması...

Kayseri'de “peygamberimi öğreniyorum” Bilgi Yarışması ödül Töreni Düzenlendi”

“peygamberimi öğreniyorum” bilgi yarışması ödül töreni düzenlendi”

06 Kasım 2020 - 17:10

“HANGİ MESLEĞE SAHİP OLURSANIZ OLUN, ÖNCE İYİ BİR MÜSLÜMAN, SONRA DA MESLEĞİNİ İYİ YAPAN BİRER İNSAN OLUN”

 

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından 05 Kasım 2020 Perşembe günü Hacı kılıç Camii'nde çocuklar için düzenlenen “Peygamberimi Öğreniyorum” bilgi yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

 

Tören, çocuklar tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törenin yapıldığı Hacıkılıç Camii hakkında bilgi veren Cami İmam Hatibi Hafız Yasin Yüksel, “Kayserimizde bulunan birçok Selçuklu eseriyle birlikte Hacı Kılıç Camimiz de Selçuklu eseri mimarisinde gerçekten bambaşka bir yapıya sahiptir. Hicri 647, Miladi 1250 yılında Keyhüsrevoğlu oğlu Keykubat döneminde, o dönem Kayseri emiri Muhammed Ali b. Ebu’l-Kasım Tusi tarafından yaptırıldığı zikrediliyor. Camimizin hemen bitişiğinde bir de medresemiz var. Kayseri’de Gülük Cami, Hunat Cami ve Cami Kebir gibi camilerimizde de buna benzer medreseler mevcuttur. Medresemizde yaklaşık 16 adet odamız var. Mümkün oldukça, zamanınız oldukça ailelerinizle mutlaka gelin; namazlarımızı birlikte eda edelim. Medresemizi gezelim. Hacı Kılıç Camii örneğinden hareketle bütün camilerimize ziyaretimizi eksik etmeyelim.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdem Albayrak ise, “Ben yaklaşık 30 yıldır bu kurumda çalışıyorum. Uzun yıllar çocuk alanında çalıştım. İl Müftülüğü’ne kurumumuza vermiş olduğu desteklerden dolayı şahsım adına kurumum adına çok teşekkür ediyorum. İdarecilerimizle ne zaman bir araya gelsem, müftülükten gelen personelleri sorduğumda her zaman onlardan övgüyle bahsediyorlar. O yüzden çocuklarımızın eğitiminde bizlere destek sağlayan müftülük personellerine yürekten teşekkür ediyorum. Sayın İl Müftümüze de bu güzel programı ve ortamı hazırlayarak bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine bitirdi.

 

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise, “Her biriniz yarın inşallah eğitimlerinizi tamamladıktan sonra ülkemize hizmet edeceksiniz. Ülkemiz sizin gibi gençlerden hizmet bekliyor. Mühendis olanınız olacak, doktor olanınız olacak, öğretmen olanınız olacak. Hangi mesleğe sahip olursanız olun, önce iyi bir insan, iyi bir müslüman sonra da mesleğini iyi yapan birer insan olun. Hangi meslek olursa olsun. Bugün mesleğini iyi yapmayan insanların yaptıkları yanlışlar sebebiyle toplum zarar görüyor. Ama en önemlisi de eğitimcilerimiz… Öğretmen olmak, geleceğin nesillerini yetiştirmek en kutsal görevlerden birisidir. Peygamberimiz (s.a.s.)’de “Ben muallim, yani öğretmen olarak gönderildim.” buyuruyor. Yani insanlara karşı en önemli vazifemizin başında doğruyu, iyiyi ve güzeli anlatmak geliyor. Peygamberimiz (s.a.s.), çocukları çok severdi. Onlarla şakalaşır ve beraber olurdu.

 

Gençler! Kendinizi basit görmeyin. Değersiz görmeyin. Kendinize öz güveniniz olsun. Ondan sonra da çalışın ve gayret gösterin. Eğer hedefiniz olur ve hedefinize uygun olarak çalışırsanız Yüce Mevla size o hedeflerinize ulaşmakta yardım eder. Ama hedefiniz yoksa varacağınız bir yer de yoktur. Hedefi olmayan bir geminin gideceği bir liman yoktur. Hedefimiz olacak ve o hedef uğruna çalışacağız. Çalışırsak Yüce Mevla bizlere karşılığını verir inşallah. Bilgi yarışmamıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra protokol tarafından “Peygamberimi Öğreniyorum” bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca yine İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitap ve dergi hediye edildi.

 

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdem Albayrak, İl Müftü Yardımcıları Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cüneyd Özdemir, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, İl Müftülüğü ADRB Vaizi Sevda Soyuer ve çocuklar katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret