Kayseri Il Müftülüğünden “gençlik Hizmetleri Eğitimi”

Kayseri Il Müftülüğünden “gençlik Hizmetleri Eğitimi”

kayseri il müftülüğünden “gençlik hizmetleri eğitimi”

06 Mart 2024 - 17:09

Kayseri İl Müftülüğü tarafından Manevi Danışmanlar, Gençlik Koordinatörleri ve izci liderlerine yönelik “Gençlik Hizmetleri Eğitimi” gerçekleştirildi.

 

Geleceğimizin teminatı gençlerin dini ve milli değerlerle yetişmeleri amacıyla gençlere yönelik eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin gençlik koordinatörleri, manevi danışman ve izci liderleri rehberliğinde yürütülmesi nedeniyle gençlik hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla İl Müftülü tarafından "Gençlik Hizmetleri Eğitimi" düzenlendi.

 

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Bizler din gönüllüleri olarak çok çalışmalıyız. Elimizden gelenin daha fazlasını yapmak zorundayız. Gençlerimize dinimizi, milli ve manevi değerlerimizi anlatmak zorundayız. Eğer sizler gayretli çalışırsanız yarınlara daha huzurlu bakabiliriz. Yarınlarımız daha güzel olur. Eğer her birimiz üzerimize düşen görevlerimizi yapmazsak yarınlara umutla bakamayız. Gençlerimizin gönüllerine girmeli, yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Gayretli çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

 

05-06 Mart 2024 tarihleri arasında 2 gün süren eğitimde İl Müftü Yardımcıları Muammer Turan tarafından “Gençlerle Etkili İletişim Teknikleri ve Liderlik Becerileri”, Vedat Tekin tarafından “Gençlerin Sık Sorduğu Sorular ve Güncel Meseleler”, Cabir Çelik tarafından “Diyanet Gençlik Hizmet Mekanlarında Yürütülen Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti ve Faaliyet Alanları”, İl Müftülüğü Başvaizi Ahmet Doğru tarafından “Dijital Medya Okuryazarlığı ve Gençlik Hizmetlerinde Sosyal Medya Etkisi”, GSB İl Müdürlüğü Şube Müdürü Filiz Koltuk tarafından “Yurt ve Gençlik Merkezlerinde Manevi Danışmanlık, Öğrenci Profili, Yurt ve GSB Gençlik Merkezi İşleyiş Modeli, Öğrencilerle İlişkiler, Sınırlar ve Sorumluluklar”, Cezaevi Vaizi Mustafa Salim Nursaçan tarafından “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetlerinde Etkili Sunum Teknikleri, Fırsat Eğitimi”, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Abdullah Baktır tarafından “Diyanet Gençlik Hizmetleri”, İl Müftülüğü PDR Öğretmeni Tuba Sultan Burkan tarafından “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Kapsamında Bireysel Grup Görüşme Teknikleri”, İl Müftülüğü İzci Lideri Furkan Kayar tarafından “Gençlere Yönelik Hizmetlerde Oyun ve Drama Örnekleri” ve Manevi Danışman Adem Taşyürek tarafından da “Tebrübe Paylaşımı” konulu sunumlar gerçekleştirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri