Kayseri Müftülüğü kayseri müftülüğünden türkiye’de yine...

Kayseri Müftülüğü kayseri müftülüğünden türkiye’de yine bir ilk “işaret diliyle dini kavramlar kursu”

KAYSERi MüFTüLüğüNDEN TüRKiYE’DE YiNE BiR iLK “işARET DiLiYLE DiNi KAVRAMLAR KURSU”

31 Mart 2018 - 17:32

KAYSERİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN TÜRKİYE’DE YİNE BİR İLK “İŞARET DİLİYLE DİNİ KAVRAMLAR KURSU”

Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğümüz tarafından din görevlilerimize yönelik Türkiye’de ilk kez düzenlenen “İşaret Diliyle Dini Kavramlar” kursu başlatıldı.

 

19.02.2018 Pazartesi günü başlayan ve 7 hafta sürecek olan kursta, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğümüzün belirlediği işaret dili öğreticisi Kocasinan İlçesi Yeşilmahalle Ensar Camii İmam-Hatibi Neciyullah Kocabıyık’ın nezaretinde, hafta içi 09:30-11:30 saatleri arasında 12 imam-hatip ve müezzin-kayyıma, öğleden sonra 13:30-16:30 saatleri arasında da Kocasinan İlçesi H. Seyit Delikan Camii İmam-Hatibi Ahmet Kaplan nezaretinde 18 bayan Kur’an kursu öğreticisi olmak üzere toplam 30 personelimize Türkiye’de bir ilk olarak “İşaret Diliyle Dini Kavramlar”  kursu verilmektedir.

 

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven tarafından 28.03.2018 Çarşamba günü Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Tacettin Veli Hizmet İçi Eğitim Merkezi’nde devam eden “İşaret Diliyle Dini Kavramlar” kursu ziyaret edildi.

 

Ziyarette Engelliler İl Koordinatörleri Kevser Serap Eliaçık ve Yasin Bulut, düzenlenen “İşaret Diliyle Dini Kavramlar Kursu” ile ilgili bilgiler verdiler.

 

Türkiye’de ilk olarak ilimizde başlatılan kursun önemini vurgulayan İl Müftümüz Sayın Güven, “İlimiz genelinde yaklaşık bin civarında işitme engelli ve sekizbin civarında da diğer engellilerimiz bulunmaktadır. Engelli kardeşlerimizin eğitimi öncesi personelimize verilen bu kursların kurumumuz ve dini sorumluluğumuz açısından çok önemlidir. Sizler, taşımış olduğunuz mesuliyetin bilincinde olmalısınız. Bunun için de kendinizi geliştirmelisiniz.” dedi.

 

Daha sonra “İşaret Diliyle Dini Kavramlar” kursu kursiyerleri tarafından Fatiha Suresi işaret diliyle sunuldu.

 

Ayrıca kursiyerler, destek ve katkılarından dolayı İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’e, Engelliler İl Koordinatörleri Yasin Bulut ve Kevser Serap Eliaçık’a, Kocasinan İlçesi Yeşilmahalle Ensar Camii İmam-Hatibi Neciyullah Kocabıyık’a ve Kocasinan İlçesi H. Seyit Delikan Camii İmam-Hatibi Ahmet Kaplan’a çok teşekkür ettiler.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.